Elkaszálták Scorsese elátkozott projektjét

  • narancs.hu
  • 2023. március 9.

Mikrofilm

Annyi a The Devil in the White Citynek: sem tévébe, sem moziba, sem DiCaprióval, sem Keanu Reevesszel nem készül el.

Kevés elátkozottabb produkció létezik, mint a The Devil in the White City. Erik Larson 2003-ban megjelent történelmi dokumentumregénye az 1893-as chicagói világkiállítást mutatja be, amelyet Columbus Újvilágba érkezésének 400. évfordulója alkalmából rendeztek meg. Larson az eseményt novellisztikus formában, a szervezők szemszögéből tárja az olvasók elé, emellett fontos szerepet játszik könyvében H. H. Holmes figurája, akit az első modern sorozatgyilkosnak tartanak.

Először Tom Cruise és cége csapott le a jogokra, majd azok a Paramount stúdióra szálltak. 2015-ben aztán belépett a képbe Martin Scorsese, aki természetesen Leonardo DiCaprióval az oldalán álmodta volna vászonra a könyvet. A produkció fejlesztése azonban elakadt, pár évvel később már mozifilm helyett sorozatról szóltak a hírek, amiben a Scorsese-DiCaprio páros producerként vett volna részt – helyüket pedig Todd Field rendező és Keanu Reeves vette volna át. Később azonban Field is kiesett, Reeves pedig őt követve szintén lelépett, hiszen a szerződésében is kikötötte: csak a Tár és A hálószobában rendezőjével a kamera mögött hajlandó részt venni a dologban.

A jogokat jelenleg a Hulu nevű streaming birtokolja, a források szerint viszont a cég nem tervez további pénzt áldozni az elátkozott adaptációra; megpróbálhatják viszont eladni a jogokat egy másik streamingnek. A Scorsese-rajongóknak sincs okuk azonban csüggedni, a Mester következő, Killers of the Flower Moon című moziját várhatóan még idén bemutatják. Mondanunk sem kell, hogy a főszerepet Leonardo DiCaprio alakítja benne.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk