Először beszélt Jada Pinkett Smith férje Oscar-díj átadón kiosztott pofonjáról

  • narancs.hu
  • 2022. június 2.

Mikrofilm

Will Smith pofonja semmit nem változtatott a közöttük lévő kapcsolaton.

Will Smith pofonja mindent egyebet elhalványított – értékeltül az idei Oscar-gálát. A Kaliforniai álom-Holdfény-fiaskó óta nem beszéltek annyit a ceremóniáról, mint most.

Mint ismert, az egyik díjat prezentáló Chris Rock elsütött egy viccet Will Smith feleségén, Jada Pinkett Smithen élcelődve, aki alopecia nevű autoimmun-betegsége miatt borotválta le a haját. Will Smith a színpadra viharzott és lekevert egy pofont a komikusnak, majd üvöltve és káromkodva figyelmeztette, hogy többet ne merje a szájára venni a felesége nevét.

Az események után Smith lemondott amerikai filmakadémiai tagságáról; tíz évre eltiltották őt a gáláról. Az a Richard Williams is elhatárolódott tőle, akinek eljátszásáért a díjat kapta. Miután pedig egy másik standupost, Dave Chapelle-t is megtámadták a színpadon, vitatémává vált, hogyan lehetne megvédeni a komikusokat – na meg a szólásszabadságot, és meddig fér bele a másikon való viccelődés. Smith maga már a gála alatt bocsánatot kért minden jelenlévőtől, Rocktól azonban csak később, online formában. Rock fellépéseire szinte minden jegy elkelt, ő maga azonban egyelőre csak annyit ígért, egy későbbi műsorában dolgozza majd fel a történteket. A botrány harmadik főszereplője, Jada Pinkett Smith azonban eddig nem szólalt meg – most saját Facebookon futó műsorában, a Red Table Talkban törte meg a jeget.

„Ez a gyógyulás ideje, és én készen állok rá” – írta pár nappal a díjátadó után egy Instagram-posztban, műsorában azonban most bővebben is szót ejtett az eseményekről. Mint elmondta, egészsége és az Oscaron történtek miatt több ezren osztották meg vele saját történetüket – neki pedig az a legfőbb kívánsága, hogy Rock és Smith is feldolgozhassák a dolgot. „Abban reménykedem, hogy ennek a két intelligens férfinak lehetősége lesz a gyógyulásra, a megbeszélésre és a kibékülésre. A világ mai állapotában mindkettejükre szükségünk van. És valójában mindannyiunknak nagyobb szükségünk van egymásra, mint valaha” – fogalmazott.

A Smith-szel való kapcsolatáról elmondta: semmi sem változott közöttük. „Továbbra is azt csináljuk, amit az elmúlt 28 évben, és megpróbálják együtt megoldani ezt az életnek nevezett dolgot” – jelentette ki.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk