Film készül arról, hogyan készült a Rocky

  • narancs.hu
  • 2024. május 10.

Mikrofilm

Azt még nem tudni, Sylvester Stallone részt vesz-e a film készítésében.

Több mint 45 éve, 1976-ban jött ki az első Rocky. Sylvester Stallone egyszerűen nem kapott nagyobb szerepeket, ezért úgy döntött, ír egyet saját magának. A fáma szerint a forgatókönyvvel három és fél nap alatt készült el, miután látta Muhammad Ali és Chuck Wepner összecsapását. A produkció ezután sem volt fáklyásmenet – mindez kiderül a Netflix tavalyi, Sly című dokumentumfimjéből, melynek rendezőjével, Thom Zimnyvel mi is interjúztunk. A film azonban csak elkészült, és kiütéses győzelmet aratott: három Oscart nyert, többek között a Taxisofőrt megelőzve a legjobb film díját is. Öröksége ma is élő: eddig hat Rocky-film készült, de spinoff-szériája, a Creed is már három epizódnál jár. A tavaly bemutatott rész volt az első, Stallone nélküli Rocky, amely így is elképesztő sikert aratott. A színfalak mögött ráadásul egy valódi összecsapás is zajlik Stallone és Dolph Lundgren között egy másik spinoff, a Drago körül.

A Rocky-filmek tehát egy ideig még velünk maradnak, sőt: a hírek szerintRocky készítéséről is film születik. Az I Play Rocky (azaz Én játszom Rockyt) rendezője a korábban vígjátékairól (Keresd a nőt!; Dumb és Dumber – Dilibogyók) ismert Peter Farrelly lesz, aki öt éve sokakat felbosszantva két Oscar-díjas alkotóvá vált a Zöld könyv: Útmutató az élethez című filmnek köszönhetően. A projekt a leírás szerint Stallonét nem megnevezve egy küszködő színésze koncentrál majd, akinek félig lebénult arca és beszédhibái vannak, ám ír egy forgatókönyvet, amiért a legnagyobb stúdiók versengenek, ő azonban nem adja el addig, amíg nem biztosítják, hogy megkaphassa a főszerepet. Egyelőre nem tudni, ki játssza majd magát Slyt, a filmtervet azonban Farelly az idei Cannes-i Filmfesztiválon tervezi értékesíteni. A forgatókönyvet az eddig kevéssé Peter Gamble (Trenches; Office Uprising) írta. Érdekes kérdés lesz, maga Stallone valamilyen formában részt vesz-e majd a film elkészültében, hiszen a Dragóval kapcsolatban épp amiatt különbözött össze Lundgrennel, hogy kihagyták a projektből.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!