Ryan Gosling ide vagy oda, lustán startolt a nyári moziszezon

  • narancs.hu
  • 2024. május 7.

Mikrofilm

A kaszkadőr alulmúlta a várakozásokat a pénztáraknál.

A májussal beköszöntött a nyári blockbusterszezon, vagyis az az időszak, amikor a stúdiók igyekeznek bemutatni a legnagyobb sikervárományosaikat. A koronavírus-járványt követő mozis apátiát tavaly a Barbenheimer törte meg, az idei mozis évadot pedig épp a Barbie egyik főszereplője, az Oscar-jelölt Ryan Gosling nyitotta meg.

A 80-as évekbeli tévésorozaton alapuló A kaszkadőr tipikus, könnyed akciómozi, melyben Gosling csupaszív figuráját számtalanszor felgyújtják, falnak lökik, vagy épp ledobják valahonnan. Neki azonban csupán az a célja, hogy elnyerje kedvese, az operatőrből rendezővé avanzsált Jody (Emily Blunt) kegyét. Ehhez azonban meg kell mentenie a készülő filmet is, amit egy nagyhatalmú producer, egy elkényeztetett sztár, na meg egy felbukkanó hulla is veszélybe sodor. A mozi nem titkoltan amellett is kampányol, hogy végre a kaszkadőrök is saját Oscar-kategóriát kapjanak. Nem véletlen, hogy Gosling és Blunt az idei Oscar-gálán promózta először a filmet, amely egy Guiness-rekordot is magáénak vallhat: soha egy filmben sem láthattuk még, hogy egy autó 8 és fél fordulatot hajt végre, mielőtt a földbe áll. Az előző csúcsot a Casino Royale tartotta 7 fordulattal.

Hiába azonban a rekorddöntő mutatvány,

A kaszkadőr a pénztáraknál alulmúlta a várakozásokat: premierjének napján 4002 moziból mindössze 10,4 millió dollárt szedett össze, ami a bemutató hétvégéjét tekintve körülbelül 28 millió dolláros bevételt jelent – miközben 30 milliós eredményt vártak tőle

, főleg, mivel költségvetése 130 millió dollár volt. Ezzel nemhogy a Barbenheimert, de még a rendező David Leitch előző moziját, A gyilkos járatot sem sikerült beérnie, pedig az jóval olcsóbb volt.

Két évvel ezelőtt a Doctor Strange az őrület multiverzumában 187 millióval, tavaly A galaxis őrzői 3. része 118 millióval nyitott. Eredetileg a Deadpool & Rozsomák mutatkozott volna be május első hétvégéjén, ám a sztrájkok miatt kénytelenek voltak júliusra tolni annak a premierjét. A Universal stúdió pedig gyorsan lépett, és nyári blockbusternek bélyegezve betolta ide A kaszkadőrt. Ám ha a továbbiakban szorgosan gyűjtögeti a dollárokat, még érhet el jó eredményt: a kritikusok és a nézők is szeretik, így minden esély megvan rá, hogy sokáig fut majd a moziban. Ahogy azonban berobban a nyár, egyre több vetélytársa érkezik majd.

Május 24-én jön például a nagysikerű Mad Max – A harag útja spinoffja, a Furiosa: Történet a Mad Maxből, melyben A vezércselből ismert Anya-Taylor Joy a főszereplő. Június 7-én mutatják be a Bad Boys: Mindent vagy többet, amely a Will Smith és Martin Lawrence nevével fémzelzett sorozat negyedik része. Június 14-én az Agymanók folytatása veszi be a mozikat, majd 21-én érkezik a Motorosok Austin Butlerrel, Jodie Comerrel és Tom Hardyval, valamint a Szegény párák rendezőjének (Jorgosz Lantimosz) következpő mozija, a Kinds of Kindness, amelyben ismét Emma Stone-nal és Willem Dafoe-val állt össze. Június 28-án Kevin Costner ismét westernnel jelentkezik, míg júliusban Eddie Murphy alakítja újra Axel Foley szerepét a Beverly Hills-i zsaru negyedik részében. Folytatódik a forgószeles Twister (július 19.) és a már emlegetett epizóddal a Deadpool-sorozat. Augusztusban szinte minden hétre jut majd néznivaló: a Bourne-sorozat alkotója, Doug Liman The Insitgator címmel ismét akciófilmet rendez Matt Damonnal. Trap címmel érkezeik M. Night Shyamalan új mozija, filmre adoptálják az elmúlt évek egyik legnagyobb romantikus könyvsikerét, az It Ends With Ust, valamint remake-elik a baljós sorsú A hollót.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!