Ismét összeáll Brad Pitt és George Clooney

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Mikrofilm

A Két magányos farkas csak szeptemberben jön ki, de máris bejelentették a folytatását.

Immár huszonhárom éve, hogy bemutatták Steven Soderbergh Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi című zseniális alkotását, amely összehozta a kor legnagyobb sztárjait, George Clooneyt és Brad Pittet (és csak mellékesen bedobta melléjük Julia Robertset, Matt Damont, vagy épp Andy Garcíát). 2008-ban aztán a Coen testvérek ismét összehozták a legendás párost, újfent egy krimi-vígjátékban, ez volt az Égető bizonyíték. Ennek is már tizenhat éve, Pitt és Clooney fénye azonban semmit sem kopott, sőt, bátran emlegethetjük őket az utolsó nagy mozisztárok között; ráadásul már mindketten Oscar-díjasnak mondhatják magukat.

Érthető tehát, hogy hatalmas várakozás előzi meg harmadik közös projektjüket, a Két magányos farkast (Wolfs), ami ismét krimi lesz. Ebben Clooney egy profi fixert, azaz intézőt alakít, akinek egy komoly bűnügyet kellene elsikálnia. Egyszer csak megjelenik azonban egy másik fixer is, akit Pitt alakít, a két magányos farkasnak pedig muszáj összedolgoznia, mert az eset kezd kicsúszni a kezük közül. A két sztár mellett olyanok tűnnek fel majd a moziban, mint Amy Ryan, Austin Abrams, Poorna Jagannathan, Richard King vagy Zlatko Burić.

A filmet Jon Watts rendezi. A Két magányos farkas premierje a szeptember elején kezdődő Velencei Filmfesztiválon lesz. A gyártó Apple ezt követően eredetileg hagyományos mozibemutatót tervezett szeptember 20-tól, a friss hírek szerint azonban mégsem engedik, hogy a film kifussa magát a nagyvásznon: szeptember 27-én már landol is az Apple TV+-on. Sőt: már a bemutató előtt bejelentették, hogy készül a folytatás is.

Nem egyedi jelenség, hogy a streamerek egy-egy nagyobb dobásukat moziba küldik: leggyakrabban az Oscarra esélyes filmeknél tesznek így, hiszen a jelöléshez az Akadémia elvárja a hagyományos mozibemutatót. Így tett az Apple Scorsese Megfojtott virágokkal című eposzával, vagy az Amazon az Air – Harc a legendáérttal is. Utóbbi azonban az előzetesen ígéretekkel ellentétben mindezt mégis megtagadta az Országúti diszkótól, és A tizenhármaktól is. A velencei bemutató és a rövid, ám legalább létező mozis premier azt üzenheti, hogy az Apple a díjszezonban is számít majd a Két magányos farkasra. A cég azonban idén nyáron egyszer már befürdött egy mozibemutatóval: 100 millió dollárért vették meg a Vigyél a holdra című holdraszállós romantikus mozit, ami ennek a felét sem hozta vissza a jegybevételekből. Nagy dobásuk azonban még hátra van: a szintén Brad Pitt főszereplésével készülő F1 című sportmozi 300 milliós büdzséjével minden idők egyik legdrágább filmje lesz. Az Apple ezt is moziba tervezi küldeni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk