Keményfiúk, ha összecsapnak: Mickey Rourke nekiment Robert De Nirónak
Angel-Heart-Mickey-Rourke-Robert-De-Niro_top_story_lead.jpg
Angyalszív

Keményfiúk, ha összecsapnak: Mickey Rourke nekiment Robert De Nirónak

Mikrofilm

Kevesen mernék De Niró-t kib*szott bőgőmasinának nevezni – Rourke megtette.

Mickey Rourke a 80-as években még kultikus rosszfiú, egy évtizeddel később pedig romantikus szépfiú volt, ám az ezredfordulóra a töménytelen plasztikai műtét miatt eltűnt a bája, és mintha a szavatossága is lejárt volna. Aztán jött 2008-ban Darren Aronofsky A panktárora, amelyben a gyakorlatilag magát alakító Rourke az évtized alakítását hozta össze. Ritka az ekkora visszatérés Hollywoodban: a színészt Oscarra jelölték, és végre nagyobb produkciókban is szerepet kapott – ő volt a főgonosz a Vasember 2-ben és szerepelt a The Expendables – A feláldozhatókban is. Ennek is azonban lassan 10 éve már, vagyis nagyon úgy néz ki, Rourke hosszabb távon nem tudott élni a lehetőségekkel.

A pletykák szerint azonban valaki ismét mentőövet dobott volna neki: nem más, mint Martin Scorsese, aki a Netflix történetének legnagyobb büdzséjét gründolta Az írhez; a három és fél órás eposz óriási sikert aratott, ott van a streamingplatform nézettségi listáinak élén, ráadásul 10 Oscarra jelölték. Hogy Mickey Rourke nem vett részt a diadalmenetben, annak a színész szerint egyedül De Niro volt az oka.

 

Az Indiewire utánajárt a kacifántos cicaharcnak, ami Rourke múlt heti Insta-bejegyzése nyomán tört ki. "Hé Robert De Niro, igen, hozzád beszélek te kibaszott bőgőmasina. Egy barátom mondta, hogy pár hónapja azt nyilatkoztad egy újságnak, hogy Mickey Rourke egy hazug és baromságokat beszél. Figyelj, Mr. Keményfiú – legalábbis a filmekben. Te vagy az első, aki hazugnak nevez, ráadásul egy újságban" – írja Rourke bejegyzésében, amelyben megesküszik a nagyanyjára, a testvérére és a kutyáira, hogy visszaadja az alázást De Nironak, jelentsen is ez bármit.

Rourke még tavaly novemberben nyilatkozta azt egy olasz tévének, hogy hogy Scorsese fontolóra vette az ő szerepeltetését is Az ír-ben Al Pacino, Joe Pesci és Robert De Niro mellé, ám a film castingosa azt mondta Rourke menedzserének, hogy De Niro kikötötte, nem hajlandó egy filmben szerepelni vele. Később a film producerei és castingfőnöke is cáfolta mindezt.

A két színész együtt játszott Alan Parker 1987-es Angyalszív című thrillerében. Rourke szerint annak idején De Niro a forgatás előtt odament hozzá és azt mondta neki: "Szerintem az lenne a legjobb, ha a filmbeli karaktereink miatt nem beszélnénk". A jelek szerint azóta se kötöttek szorosabb barátságot.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?