Készül Tarantino új filmje, csöpögnek lassacskán az információk is

  • - gm -
  • 2018. április 24.

Mikrofilm

Annyit elárulunk: Hollywoodban játszódik.

Bár továbbra is keveset tudni róla, valószínűleg Quentin Tarantino új filmje a jövő év egyik legjobban várt alkotása. Nemcsak azért, mert a rendező 2015 óta (akkor került mozikba az Aljas nyolcas) nem jelentkezett új filmmel, hanem mert a Once Upon a Time in Hollywood olyan témáról szól, amelyet a történelmi hűséggel nem sokat foglalkozó, a miliőteremtésben viszont járatos Tarantino minden bizonnyal remekül meg tud fogni. Most ráadásul újabb információkat tudhattunk meg a projektről.

Nemrégiben Tarantino és film egyik főszereplője, Leonardo DiCaprio a Las Vegas-i CinemaConon beszéltek a készülő moziról, és az elhangzottak alapján csak még jobban várjuk a Ponyvaregény rendezőjének új filmjét. Tarantino szerint a Once Upon a Time in Hollywood áll majd a legközelebb a Ponyvaregényhez, és az ellenkultúra, illetve a hippiforradalom idején játszódik. Hogy még inkább felcsigázza a rajongókat, a rendező hozzátette, hogy utcáról utcára, háztömbről háztömbre átalakítják a mai Los Angelest az 1969-es év Hollywoodjává. DiCaprio pedig azzal egészítette ki mindezeket, hogy a Tarantino által jegyzett forgatókönyv csodálatos, az egyik legjobb, amit valaha olvasott.

A film az 1960-as évek Hollywoodjában játszódik, ahol a tavaly elhunyt Charles Manson szektája is elkövette rémtetteit. Manson követői 1969-ben gyilkolták meg Roman Polanski terhes feleségét, Sharon Tate-et, mindezt azok után, hogy éveken keresztül éltek együtt a szektavezérrel. Noha Tarantino filmje az események idején játszódik, elsősorban nem a Manson által kitervelt gyilkosságokról fog szólni, hanem a korabeli Hollywoodról.

Miután Tarantino érthető okokból otthagyta a szexuális zaklató Harvey Weinstein cégét, a The Weinstein Companyt (a rendező Weinstein barátja volt, és elárulta, hogy tudott a producer zaklatásairól, de nem tett semmit, így szerinte ezt a szégyent soha nem tudja lemosni magáról), a készülő film forgalmazási jogait a Sony szerezte meg. A magyarországi bemutató időpontjáról egyelőre nincs hír, azt azonban már lehet tudni, hogy az amerikai mozikban 2019. augusztus 9-én mutatják be a Once Upon a Time in Hollywoodot.

Kövesse a Magyar Narancs filmes blogját, a Mikrofilmet, amely rendszeresen új tartalommal jelentkezik. Ajánlók, előzetesek, toplisták, és még sok minden más a Mikrofilmen!

Figyelmébe ajánljuk