Kevin nélkül reszketnek a betörők az új előzetesben

  • narancs.hu
  • 2021. október 13.

Mikrofilm

A remake igyekszik hű maradni az eredetihez.

Lassan könnyebb összeszedni azokat a filmeket, amelyekből nem készül remake vagy sorozat. Épp ezért valószínűleg senkit nem ért meglepetésként, hogy minden idők egyik legnagyobb karácsonyi filmklasszikusa, a már így is két teljesen felesleges folytatással rendelkező Reszkessetek, betörők! is ráncfelvarráson esik át.

A hivatalosan Home Sweet Home Alone című "újragondolás" középpontjában egy Kevin-szerű, rosszcsont kisgyerek, Max Mercer (a Jojo nyusziból ismert Archie Yates) áll, akit szülei otthon felejtenek, amikor elutaznak az ünnepekre. A forgatókönyv innentől a jól ismert fordulatokat követi: Max először élvezi az ölébe pottyant szabadságot és igyekszik minden kisgyerek álmát megvalósítva annyi édességet magába tömni, amennyit csak bír. Aztán érkeznek a nem várt betolakodók, a főhős pedig felszívja magát, fegyverkezni kezd és megvédi a családi otthont. A betörők ezúttal a Vizes Banditák helyett egy pár (Rob Delaney és Ellie Kemper), akik egy korábban ellopott örökséget igyekszenek visszaszerezni.

A most megjelent előzetes erős nosztalgiahangulatot áraszt, és annyi máris kiderült, hogy az eredeti film Tom&Jerry-szerű, a valóságtól teljesen elrugaszkodott csihi-puhi poénjai is visszatérnek: a betolakodókat főhősünk billiárdgolyókkal, jégcsapokkal, jeges aszfalttal igyekszik hatástalanítani, melyek közül már egy is tartós károsodást okoz. Egyelőre nem tudni, a napjainkban játszódó remake hogyan orvosolja a modern technika áldásos hatását; vagyis hogy az 1990-es eredetihez képest ma már semmiféle gondot nem jelent egy pillanat alatt elérni valakit, aki a világ másik felén található. Szintén kérdés maradt, valamilyen formában feltűnik-e maga Macaulay Culkin, vagy csak a Buzzt alakító Devin Ratray cameózik majd.

Az új Reszkessetek, betörők! a Magyarországon egyelőre nem fogható Disney+-ra érkezik majd november 12-én.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk