Kijött a Dűne második részének új előzetese

  • narancs.hu
  • 2023. június 30.

Mikrofilm

Az biztos, hogy a látványra megint nem lehet majd panasz. 

Csütörtökön tette közzé a Warner Bros. a Denis Villeneuve-féle Dűne második részének legújabb, 3 perces előzetesét. 

A Frank Herbert sci-fi klasszikusából készült legújabb adaptáció első része még 2021 őszén jött ki, és bár arról nem volt vita, hogy elképesztően látványos lett, a kritikusokat megosztotta a mű: egy részük dicsérte a könyvhöz való precíz ragaszkodást és a fantáziabirodalom életre keltését, mások szerint viszont a cselekmény túl lassú, és hiába a sztárparádé a szereposztásnál, a látvány kialakításába jóval több energiát fektettek a karakterek életre keltésénél. (A Narancs akkori kritikája itt olvasható!

Arról, hogy miért olyan nehéz megfilmesíteni a Dűnét és milyen kísérletek voltak erre, itt írtunk korábban: 

A 2021-ben kijött film ugyanakkor a 2 és fél órás játékidő ellenére csak a könyv első felének történéseit fedte le, Villeneuve pedig úgy felezte el a történetet, hogy akkor még nem is lehetett biztos abban, hogy zöld utat kap a második részre is.

Végül elkészülhetett a második rész, amely idén novemberben kerül majd a mozikba, a most kikerült előzetes alapján pedig az egészen biztos, hogy a látványra ismét nem panaszkodhatunk majd: 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyen nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazságot. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk