Kizárták Návai Anikót a Golden Globe szavazói közül

  • narancs.hu
  • 2023. szeptember 25.

Mikrofilm

A szervezet magatartási kódexének megsértése miatt.

A Golden Globe-díj mögött álló szervezet magatartási kódexének megsértése miatt 3 szavazót zártak ki szavazói közül: Howaida Hamdyt, Munawar Hosaint és Návai Anikót.

Deadline úgy tudja, "a viselkedésükkel kapcsolatos panaszok miatt" vizsgálatot is folytattak.

Hosain és Návai évtizedek óta voltak a Hollywood Foreign Press Association tagjai, Hamdy pedig egyike volt annak a 21 embernek, akiket 2021-ben vettek fel a szavazótestület "diverzifikálására irányuló erőfeszítések" miatt.

A Deadline cikkéből az nem derült ki, milyen panaszok érkeztek Návai viselkedésével kapcsolatban. Az biztos, Návai Anikó volt az, aki 2021-ben egy plagizált Scarlett Johansson-interjút adott le sajátjaként, majd nem értette, mi a probléma. Később kiderült, hogy nem ez volt az első alkalom, mert készített már kamuinterjút Pierce Brosnannal is, amit Návai úgy állított be, mintha személyesen beszélgetett volna a színésszel, miközben az interjú lényegében Susan R. Nepales hollywoodi tudósító pár héttel korábban megjelent promóciós interjújának volt a magyar fordítása.

FRISSÍTÉS

Cikkünkkel kapcsolatban Návai Anikó az alábbi közlemény megjelentetését kérte. 

"BARÁTSÁGGAL VÁLIK EL A GOLDEN GLOBES/ELDRIDGE ÉS A 25 ÉVE SZAVAZÓ NÁVAI ANIKÓ

A DEADLINE-on korábban megjelent, hogy Návai Anikót, az HFPA veterán újságíróját etikai vétség miatt távolították el a Golden Globes/Eldridge cégtől.

A DEADLINE tájékoztatást kapott arról, hogy nem ez történt.

Návai Anikó és a Golden Globes/Eldridge barátsággal válik el egymástól, mert az újságírónő más irányú tevékenységre készül. Folytatja 45 éve tartó munkáját, mint független szórakoztatóipari újságíró, és konzultációs/Public Relations/eseményszervező céget nyit Los Angelesben és a hollywoodi filmesek körében népszerű Budapesten."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk