Le akarták húzni a Wednesday stábját, máshol készül a következő évad

  • narancs.hu
  • 2022. december 25.

Mikrofilm

A romániai forgatás során 3000 dollárért kaptak bérbe olyan kamerákat, amelyeket másutt 300-ért adnak. 

Várhatóan nem Romániában forgatják a Netflix sikeres sorozata, a Wednesday második évadát, mert a stáb azt tapasztalta, lépten-nyomon le akarják húzni őket – írja a román sajtóban megjelent történetek alapján a Transtelex.

A portál iparági pletykákat említ.

Ezek szerint Tim Burton csapata azzal szembesült a romániai helyszíneken zajló forgatások során, hogy a helyi cégektől folyamatosan túlárazott ajánlatokat kapott, amikor eszközöket bérelt. Kénytelenek voltak kifizetni a 3000 dollárt olyan kamerák bérléséért, amelyeket máshol 300 dollárért kaptak kölcsön.

Szintén a romániai forgatás ellen szól, hogy épp hatályon kívül van az a kerettörvény, amely lehetővé tette, hogy az országimázs erősítése szempontjából hasznos produkciók készítése támogatást kaphasson. Így pedig máshol kedvezőbb feltételek között folyhat a munka. A Transtelex úgy tudja, Tim Burton vagy Bulgáriában, vagy Magyarországon forgatna. 

A sorozat, amely egyébként nézettségi rekordokat döntött, erről szól:

 

 A nyolcrészes Wednesday első évadának jó néhány jelenetét Romániában vették fel. A történet fő helyszínét, a Nevermore akadémiát Bușteni-ben,  a Cantacuzino-kastélynál rendezték be, de forgattak a bukaresti Dinamo sportklub uszodájában, a műszaki egyetem egyik épületében és a fővárosi botanikus kert melegházában is. A román sajtóban az ügy kapcsán megszólalt Irina Margareta Nistor filmkritikus, akinek az a véleménye, hogy Románia nem használja ki jól a filmiparban rejlő lehetőségeket, illetve a meglévőeket elpuskázza. Szóba hozza, hogy a horvátországi Dubrovnik idegenforgalmának jót tett, hogy ott forgatták a Trónok harca című HBO-sorozat egyes jeleneteit.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk