Már van csak magyar filmeket és sorozatokat sugárzó tévécsatorna

  • narancs.hu
  • 2023. március 2.

Mikrofilm

A Magyar Mozi TV már elérhető a DIGI és a Vodafone kínálatában.

Március 1-én megkezdte működését a Tematic Media Grouphoz tartozó Magyar Mozi TV nevű kábeltelevíziós csatorna. Nevéből adódóan

kizárólag hazai gyártású műsorokat sugároz majd: sorozatokat és játékfilmeket egyaránt, a jövőben pedig rövid-, animációs és dokumentumfilmekkel, valamint színházi közvetítésekkel bővítenék a kínálatot.

Többek között megtekinthető lesz a Ripacsok, a Megáll az idő, a Roncsfilm, Az ötödik pecsét, a Jó estét nyár, jó estét szerelemA kenguru, az Égigérő fű című filmek, míg kortárs alkotások közül a Saul fia, az Űrpiknik és az Eltörölni Frankot szerepel a kínálatban.

Egyelőre a Digi és a Vodafone szolgáltatóknál érhető el a Magyar Mozi TV, de a csatorna közleményében jelezték, másokkal is tárgyalnak, ugyanis "kötelességüknek érzik, hogy lehetővé tegyék az alkotóknak, hogy széles körben megismertessék munkáikat a közönséggel".

"A mai végtelenül megosztott világban mi itt a Magyar Mozi TV-ben azt szeretnénk megmutatni, ami összeköt minket" – mondta el Kertész Márta, a csatorna főszerkesztője, és hozzátette, az alkotások egy részét a Nemzeti Filmintézettől és az MTVA archívumából vásárolják, a rendszerváltás után készített filmeket pedig többnyire a producerektől.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk