Minisorozatot kapott az új Batman-film Pingvinje

  • narancs.hu
  • 2022. március 11.

Mikrofilm

Nagyot megy a mozikban a minden eddiginél sötétebb Batman, ezért hamar berendelték az egyik főgonosz önálló sorozatát.

Valószínűleg senkit nem ért meglepetésként, hogy a közönség odáig van Batmanért. Ezért is kaphatott ismét saját filmet a szuperhős tíz évvel a Nolan-trilógia befejezése és három évvel az Oscar-díjas Joker után. A siker mértéke azonban még a szakértőket is meglepte: Matt Reeves filmje 128,5 millió dolláros bevétellel mutatkozott be, amely az idei év legjobb hétvégi eredménye. A moziipar lassan kikecmeregni látszik tehát a koronavírus-járványból: ezt jelezte a tavalyi Pókember: Nincs hazaút tavalyi sikere és a Batman mostani eredménye is. A pandémia óta mindössze ez a két film haladta meg bemutatásakor a 100 millió dolláros bevételt.

A Pókember azóta már világszinten több mint 1 milliárd 800 millió dollárnál tart, ezzel pedig az inflációt nem számolva már minden idők 6. legnagyobb bevételű mozija. A Batmannek sincs oka azonban panaszkodni: alig több mint egy héttel bemutatója után világszinten már a 300 millió dollárt karcolgatja. A siker hatására az HBO Max – ami Magyarországon alig pár napja startolt el – be is rendelt egy minisorozatot, ami a film egyik gonosztevőjéről, Pingvinről szól majd.

A rendező szerint a spinoff ott folytatja majd, ahol a film abbahagyta. Ez viszont azt is jelenti, hogy az a sorozat, amelyet korábban, még a film bemutatója előtt jelentettek be, mégsem valósul meg: ez eredetileg Gotham városának korrupt zsaruiról szólt volna. A hatalmas bevétel felülírta a terveket; egyszerű, romlott zsaruk helyett ugyanis a Colin Farrell alakította gengszter kalandjait követhetjük majd nyomon, akinek a ténykedéséhez persze ugyanúgy "piszkos" rendőrök asszisztálnak majd.

„Colin szinte felszántotta a vásznat a Batman Pingvinjeként, épp ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy esélyt kaptunk még alaposabban feltárni a karakter életét” – nyilatkozta Reeves, aki producerként áll majd a show mögött. Íróként és showrunnerként az a Lauren LeFranc felel majd a műsorért mögött, akinek olyan sorozatokat köszönhetünk mint A SHIELD ügynökei vagy a Chuck.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk