Pókember egymilliárd dolláros bevételnél tart

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. december 27.

Mikrofilm

Amióta tart a koronavírus-járvány, a Pókember: Nincs hazaút az első mozifilm, amelyre ilyen sokan jegyet váltottak.

A koronavírus-járvány kezdete óta bemutatott filmek közül elsőként a Pókember: Nincs hazaút ért globális bevétele lépte át az egymilliárd dollárt.

Az amerikai és kanadai mozik jegyeladásából 467 millió dolláros bevétel folyt be, további 587,1 millió dollár értékben külföldön váltottak jegyet a Marvel és a Sony szuperhősös filmjére, így a bevétel elérte az 1,054 milliárd dollárt. Milliárdos bevételt legutóbb a Star Wars: Skywalker kora hozott 2019-ben.

A Pókember-trilógia harmadik része 12 nap alatt lépte át az egymilliárd dolláros küszöböt, a harmadik legrövidebb idő alatt a Bosszúállók: Végjáték és a Bosszúállók: Végtelen háború után, holtversenyben a 2015-ös Star Wars: Az ébredő Erővel, ráadásul a napjaink legnagyobb mozipiacának számító Kína nélkül.

A Pókember: Nincs hazaút forgalmazásának második hetében, a karácsonyi hétvége erős versenyében is 81 milliós dolláros jegyárbevételt hozott az észak-amerikai piacon.

Az eltelt két pandémiás évben eddig a Nincs idő meghalni című James Bond-film vezette a globális bevételi listát 774 millió dollárral.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk