Ő lesz a Ki vagy, doki? következő főhőse

  • narancs.hu
  • 2022. május 10.

Mikrofilm

A színész szerepelt már egy netflixes tinisorozatban.

A sorozat hivatalos Twitter-fiókján jelentette be: megvan, ki lesz a következő – egészen pontosan tizennegyedik – Doki: a 29 éves, Ncuti Gatwa, ruandai származású skót színész, akit eddig legtöbben a Szexoktatás című netflixes tinisorozat Eric Effiongjaként ismertek.

„Nincs elég szó ahhoz, hogy leírjam, hogyan érzek. Mély megtiszteltetés, hatalmas izgatottság és egy csipetnyi félelem keveréke. A szerep és a sorozat szerte a világon rengeteg embernek nagyon sokat jelent, köztük nekem is. Minden egyes elképesztően tehetséges elődöm a legnagyobb odafigyeléssel kezelte ezt az egyedülálló és felelősségteljes kihívást. Minden erőmmel azon leszek, hogy ugyanígy tegyek én is” – nyilatkozta a színész.

Gatwa lesz az első nem fehérbőrű hivatalos Doki a sorozat történetében, aki attól a Jodie Whittakertől veszi át a stafétát, aki 2018-tól kezdve első nőként bújt a főhős bőrébe. Korábban előfordult már, hogy rövid ideig színesbőrű színész tűnt fel Dokiként a sorozatban: két éve Jo Martin is játszotta a figurát, ám olyan múltbeli Dokit alakított ideig-óráig,  aki nem volt a kánon része. Nem is olyan rég még azt pletykálták, akár Hugh Grant is megkaphatja a szerepet, az alkotók azonban végül inkább a fiatalítás mellett döntöttek.

Nemcsak a főhős személye újul meg: showrunnerként visszatét a franchise-hoz az a Russel T. Davies is, aki 2005-ben Christopher Ecclestone Dokijával újította meg a sorozatot. Gatwa külön kitért rá is nyilatkozatában: mint fogalmazott, az író legalább olyan ikonikus, mint maga a Doki karaktere.

A Ki vagy, Doki? című sci-fi sorozat 1963-ban indult a BBC-n és azóta is töretlen sikerrel fut. A Guinness Rekordok Könyvében egyenesen mint a világ lehosszabb ideje futó sci-fije szerepel.

A történet egy Doktor nevű földönkívüli időutazóról szól, aki kísérőivel és időgépével bejárja az időt és teret, különböző problémákat és konfliktusokat megoldva, miközben ő maga is kalandokba keveredik. A műfaj sajátosságai megengedik, hogy a főhőst időről időre más színész alakítsa. Whittaker mellett olyanok tűntek fel eddig a szerepben, mint az első Doktor, William Hartnell, a hatodik számú Colin Baker, a tizedik David Tennant vagy a tizenkettedik Peter Capaldi. Whittaker várhatóan idén év végén köszön majd le a szerepéről, Gatwa pedig jövőre bújhat a legendás Doktor szerepébe.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk