Pop-up kertmozikat ígér a Budapest Film új igazgatója

  • narancs.hu
  • 2020. február 17.

Mikrofilm

Új mozikat is szeretne nyitni.

Nem lesz több mozibezárás Budapesten - ígérte a Népszavának adott interjújában Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. új főigazgatója, aki január végén nyílt pályázaton nyerte el a posztot.

Liszka arról beszélt, hogy már csak hat mozija van a fővárosnak (Corvin, Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino), de ő új mozikat szeretne nyitni, első lépésként a nyárra pedig "pop-up kertmozikat" ígért. Erről azt mondta, azt is el tudja képzelni, hogy akár egy lakótelep is megkeresheti őket ilyen igénnyel. "Voltaképpen ez az én válaszom a Liget-projektre" - tette hozzá.

Liszka arról is beszélt, hogy a Corvin mozi karaktere nincs igazán kitalálva, ezért óriási lehetőség van benne, komoly, stratégiai terveket kell készíteni a mozi jövőjéről.

Liszka Tamás az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál alapítója és főszervezője is, a Magyar Narancsnak korábban erről adott interjút. Most azt mondta, megtartja azt a posztját is, és mivel nem a Budapest Film mozijában tartják a fesztivált, ezért nem fél az összeférhetetlenségtől.

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.