Scarlett Johansson a legjobban fizetett filmszínésznő

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 25.

Mikrofilm

Egy év alatt elég szép összegre tett szert.

A Forbes üzleti magazin becslése szerint 2018 júliusa és 2019 júniusa között 56 millió dollár volt a jövedelme.

Ezzel a több Marvel-produkcióban is a Fekete Özvegy szuperhősnőt alakító színésznő már másodszor vezeti a legjobban fizetett hollywoodi női sztárok listáját. A Forbes szerint bevételnek oroszlánrésze a Bosszúállók: Végjáték című fantasy/sci-fiből származik, amely 35 millió dollárt hozott neki.

A toplistán dobogós még Sofia Vergara 44,1 millió, és Reese Witherspoon 35 millió millió dolláros jövedelemmel. Az első tíz közé először küzdötte fel magát a 7. helyezett Elisabeth Moss 24 millió dollárral és a 8. helyre került Margot Robbie 23,5 millióval.

A tizes toplistán szerepel még Nicole Kidman, Jennifer Aniston, Kaley Cuoco, Charlize Theron és Ellen Pompeo.

A 10 legjobban fizetett színésznő elmúlt 12 havi együttes bevételét 315 millió dollárra becsüli a Forbes, jóval kevesebbre a férfisztárok 588 millió dollárra taksált együttes jövedelménél.

A legjobban fizetett férfi filmsztárok pár nappal korábban közzétett listáját Dwayne Johnson, a Jumanji sztárja vezeti 89,4 millió dollárral.

Az üzleti magazin a sztárszínészek éves jövedelmét a filmjeik mellett egyéb bevételeikből, márkaszerződéseikből számítja ki.

Figyelmébe ajánljuk