Sean Penn Ukrajnában van, dokumentumfilmet forgat

  • narancs.hu
  • 2022. február 26.

Mikrofilm

Már tavaly novemberben is járt az országban.

Órákkal azután, hogy az oroszok megkezdték a támadást Ukrajna ellen, a Vice Studios megerősítette: Sean Penn jelenleg is az országban tartózkodik, ahol dokumentumfilmet forgat az invázióról. Az amerikai színész jelen volt egy Kijevben tartott sajtótájékoztatón, emellett pedig helyi újságírókkal, sőt politikusokkal is interjúzott: találkozott Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettessel, valamint Volodimir Zelenszkij elnökkel is, aki videót is posztolt erről. „Minél többen tudnak az Ukrajnában zajló háborúról, annál nagyobb az esélye, hogy megállíthatjuk Oroszországot!” – írta az ukrán elnök az Instagramon.

Penn nem a mostani támadással kezdett először foglalkozni az ország sorsával: 2021 novemberében is Ukrajnában járt, hogy dokumentumfilmjén dolgozzon, a hírek szerint már ekkor tárgyalt az ukrán hadsereg több tagjával. A háborús helyzet fokozódásával is marad az országban, az ukrán kormány pedig támogatásáról biztosította őt és készülő filmjét. „A rendező kifejezetten azért érkezett Kijevbe, hogy rögzítse az Ukrajnában történő eseményeket és elmondja a világnak az igazságot arról, hogy Oroszország megszállta hazánkat. Sean Penn azok közé tartozik, akik ma Ukrajnában támogatják Ukrajnát. Országuk hálás neki bátorságáért és őszinteségéért” – írták közleményükben, melyben arra is felhívták a figyelmet: vele ellentétben a nyugati politikusokból egyelőre hiányzik ez a bátorság. A színész-rendező a Vice-nak készíti a dokumentumfilmjét, melynek egyelőre nincs bemutatási időpontja.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?