Sean Penn Zelenszkijnek adta Oscarját

  • narancs.hu
  • 2022. november 10.

Mikrofilm

Korábban pedig azt ígérte, beolvasztja a szobrot, ha az ukrán elnök nem szólalhat fel az Oscar-gálán.

Ahogy arról már mi is hírt adtunk, a kétszeres Oscar-díjas Sean Penn szívén viseli Ukrajna sorsát: a háború kitörését követően is az országban járt, ahol dokumentumfilmet forgatott az eseményekről. Most ismét odautazott, hogy szimbolikusan átnyújtsa egyik Oscar-díját Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek.

Anton Gerasenko, az elnök tanácsadója osztott meg erről egy videót Twitteren.

Ebben Penn és Zelenszkij szívélyesen üdvözlik egymást, leülnek beszélgetni, majd a színész egyszer csak előkapja hátizsákjából az aranyszobrocskát. „Ez a tied” – mondja, majd amikor Zelenszkij szabadkozni kezd, hozzáteszi: „Ez csak egy szimbolikus butaság, de ha tudom, hogy itt van, jobban érzem magam és erősebb vagyok a harcokban. Amikor győzöl, hozd vissza nekem Malibuba, mert sokkal jobban érzem magam, tudva, hogy egy részem itt van.” Penn korábban azt ígérte, a szobrocskát beolvasztja, ha az ukrán elnök nem szólalhat fel az idei Oscar-gálán – végül Zelenszkijt nem hívták meg, a szobor mégis megmaradt. Arról nincs hír, hogy Penn a Titokzatos folyóért vagy a Milkért kapott elismerését ajándékozta oda.

A szoborért cserébe az elnök kitüntetésben részesítette a színészt az országnak nyújtott őszinte támogatásáért és Ukrajna népszerűsítéséért. Penn jelenleg is forgatja dokumentumfilmjét az orosz-ukrán háborúról – cserébe őt és 24 színésztársát, köztük Ben Stillert is kitiltották Oroszországból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk