Shelley Duvall 20 év után ismét filmben szerepel

  • narancs.hu
  • 2022. november 4.

Mikrofilm

A Ragyogás sztárja 2002-ben vonult vissza, egy független horror kedvéért most visszatér.

Scott Goldberg rendezőként 17 projektet jegyez, melyek többsége rövid- és dokumentumfilm. Valószínűleg most készülő munkája se keltene nagy feltűnést, a The Forest Hills című horrorjához azonban sikerült egy igazi legendát szerződtetnie:

az egyik szerepet ugyanis Shelley Duvall alakítja majd.

A film egy férfiről szól, aki épp az erdőben túrázik, amikor fejsérülést szenved, ettől pedig rémálomszerű víziók kezdik kínozni. A főhőst Chiko Mendez játssza, Duvall pedig az anyja szerepében tűnik majd fel. Az eszét vesztő főszereplő látomásában ugyanis szülője is felbukkan.

Duvall legismertebb szerepét talán a Ragyogásban játszotta Wendy Torrance-ként. Emellett feltűnt a McCabe és Mrs. Millerben, az Annie Hallban, a Popeye-ben és az Időbanditákban. Kétszer jelölték Emmyre különböző animációs és gyerekműsoraiért. A filmezéstől 2002-ben vonult vissza, a Manna from Heaven című komédia óta nem is szerepelt semmiben. 2016-ban azonban azzal került a hírekbe, hogy interjút adott az egyébként is rengeteget kritizált Dr. Phil című talkshowban. Az adásban olyan zavartnak tűnt, hogy sokan attól tartottak, mentális betegségben szenved, a műsor alkotói pedig kihasználták ezt. Tavaly a The Hollywood Reporterben jelent meg a színésznőről egy portré, ami már sokkal szebb és összeszedettebb képet festett róla.

Kérdés, a nem túl ismert rendezőnek mivel sikerült rávennie a színésznőt a visszatérésre. Csak reménykedhetünk benne, hogy Dr. Philtől eltérően nem igyekszik majd kihasználni Duvall állapotát. Az mindenesetre beszédes, hogy a film további szerepeiben olyan, egykor ugyancsak szebb napokat látott színészek bukkannak majd fel, mint Edward Furlong (Terminátor 2. – Az ítélet napja; Amerikai história X) és Dee Wallace (E.T., a földönkívüli; Cujo).

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Gulyás Gergely: A KDNP nem fog egy EP-frakcióban ülni a Tisza Párttal

  • narancs.hu

Erről a miniszter a kormányinfón beszélt, ahol a kommunista rémuralomhoz és a Rákosi-korszakhoz hasonlította az Európai Unió Bírósága ítéletét, melynek értelmében 200 millió euróra büntették hazánkat, mivel nem tartota be a bíróság egy korábbi, menekültügyben hozott ítéletét.