Szóljatok a köpcösnek: petíció indult, hogy Danny DeVito legyen a következő Farkas

  • Szabó Ádám
  • 2019. május 31.

Mikrofilm

A magunk részéről támogatjuk erősen, legyen ő a Pókember is.

A Twitter, a Facebook és a többi közösségi média korában a rajongók közelebb érzik magukat a sztárokhoz, mint valaha – soha nem fordult még elő például, hogy az amerikai elnök mindenféle újságíró meg sajtóközlemény segítsége nélkül közvetlenül, percek alatt megoszthatja gondolatait, vagy inkább azok hiányát több millió emberrel.

Ez persze nem csak azt alakította át, ahogy a hírességek rajongóikkal bánnak, de azt is, ahogy a nézők viszonyulnak kedvenceikhez. Egy-egy poszt ismét a legmenőbb sztárrá teheti, mondjuk, Keanu Reevest – ugyanakkor egy jól irányzott trollkodással akár rendezőket is ki lehet rúgatni, ahogy például James Gunnt, A galaxis őrzői alkotóját (azóta persze visszakapta munkáját).

Ilyenek után nem is csoda, ha a rajongók úgy érzik, beleszólásuk van a dolgokba – ha pedig nem tetszik neki valamit, akcióba lendülnek.

A petíciók korát éljük:

Nem mindenki örül, hogy Cannes fejet hajt Alain Delon előtt

Sokakat Tarantino visszatérésénél is jobban izgat ez. Hogy ki nyeri a legfőbb elismerést, azt még nem tudjuk, de egy különdíjast már nyilvánosságra is hoztak az idei cannes-i fesztiválról: Alain Delont el egy tiszteletbeli Arany Pálmával ismerik el a szervezők. A fesztivál emellett egy plakáttal adózik a veterán francia színész karrierje előtt - ez pedig nem mindenkinek tetszik.

Már több mint félmillióan írták alá a petíciót, hogy újraforgassák a Trónok harca utolsó évadát

Azt akarják, máshogy érkezzen meg a tél. Miközben az új, utolsó előtti epizód nézettségi rekordokat döntött, addig a Trónok harca történetében valószínűleg másik rekord is született. Feltehetően ennyien ugyanis még sosem voltak dühösek a készítőkre.

A legújabb őrület mögött ugyan kevesebben állnak még, mint Havas Jonék mögött, de a szándék legalább olyan komolyan vehető: immár több mint 30 ezren követelik, hogy Danny DeVito legyen a következő Farkas, azaz a legkeményebb és legizmosabb X-men szuperhős.

A 90-es évek köpcös sztárja nem mostanában sem tétlenkedik, szerepelt Tim Burton Dumbójában, a tévében pedig már a 14. évadát tapossa a Felhőtlen Philadelphia című sorozatban. A szuperhős-filmek sem ismeretlenek számára: ő alakította a Pingvin nevű főgonoszt az 1992-es Batman visszatérben. Habár maga a petíció inkább csak

egy virális vicc, nagyon is valós kérdéseket feszeget.

Azzal ugyanis, hogy a Disney felvásárolta a Foxot, a Miki egérék tulajdonában álló Marvel megkaparintotta az X-men, a Fantasztikus négyes, a Deadpool és egy rakás egyéb karakter jogait is.

false

 

Fotó: flickr.com

 

Így már semmi akadálya, hogy a mutáns szuperhősök is becsatlakozzanak a filmes Marvel-univerzumba – a hamarosan mozikba kerülő Sötét Főnix lesz az utolsó, a Fox berkeiben készült X-men mozi.

Arra egyelőre csak tippek léteznek, hogyan csatlakozhatnak a mutánsok Thorhoz és társaikhoz – na és hogy mi lesz Farkassal, akitől a Loganben már érzelmes búcsút vettünk? Mint a petíció is mutatja, még mindig ő az X-men legnépszerűbb figurája – az pedig nem is kérdés, hogy a Disney nem fogja hagyni, hogy aranytojást tojó tyúkja parlagon heverjen.

Figyelmébe ajánljuk