Visszatérnek a 90-es évek legendás animációi
Beavis-es-Butt-Head_top_story_lead.jpg
Beavis és Butt-head

Visszatérnek a 90-es évek legendás animációi

  • narancs.hu
  • 2020. július 6.

Mikrofilm

Beavis és Butt-head és a Tini nindsza teknőcök is újráznak.

Nincs új a nap alatt, Hollywood ismét reboot-hullámmal támad, ezúttal a 90-es évek népszerű animációs sorozatait próbálja felmelegítve ismét eladni nekünk. Visszatér például az idióta felnőttmesék alfája és omegája, Beavis és Butt-head. A Comedy Central két évadot rendelt az eredetileg 1993 és 2011 között futó showból, amiből 1996-ban egy mozifilm is született.

A heavymetal-rajongó baromarcok a 10-15 perces epizódokban főképp egymást sértegetik és saját unalmukat igyekszenek leküzdeni

– mindezt olyan sikeresen tették, hogy a műsor körül igazi kultstátusz alakult ki. Az alkotó, Mike Judge a sorozat sikerének köszönhetően az egyik legmenőbb névvé vált, akinek nem kellett lemondania infantilis humoráról sem: az 1997 és 2010 között futó Texas királyai Beavisék egyenesági leszármazottja, csak úgy, mint a Hülyék paradicsoma című mozifilm, ami 2006-os bemutatójakor még nem találta meg a közönségét, ma már azonban egyre többen emlegetik fájdalmasan pontos jóslatként a korunkra nézve. Legnagyobb sikere azonban így is munkahelyi komédiája, a Hivatali patkányok. Judge az elmúlt évek egyik legjobb szitkomján, a Szilícium-völgyön ügyködött, ami hatodik évadjával tavaly fejeződött be, így hát a felszabadult kreatív energiáit ismét a Beavis és Butt-headbe tudja feccölni, ő készíti a frissen berendelt két évadot. Sőt, siker esetén további spin-offok és speciális adások is készülhetnek. „Úgy néz ki, ismét megfelelő az idő hülyének lenni" – kommentálta Judge a hírt.

false

A Beavis és Butt-head-univerzum rebootolása azonban a fősorozattal nem ér véget.1996-ban, Judge nélkül készült a tévéműsornak egy spin-offja Daria címmel. Az 5 évados animáció a sorozat egyik női karakterére koncentrált, némileg komolyabb hangvétellel, mint az eredeti, hiszen a gyíkarcozás és banyekelés helyett a tinédszerkor valódi problémáira is szentelt némi időt. A hírek szerint a Comedy Central a Beavis és Butt-head mellé berendelte a Daria spin-offját, ami Jodie címen Daria barátnőjére koncentrál majd – magyarul spin-off készül a spin-offból. A sorozat a Dariához hasonlóan picit komolyabb hangvételű lenne és azt mutatná be, hogy milyen problémákkal küzd ma egy fekete nő a munkahelyén és a magánéletében. Míg a Beavis és Butt-head itthon is látható volt, a Daria teljesen elkerült minket. A South Park azonban Magyarországon is népszerű – a Deadline értesülései szerint a csatorna e köré szeretne felépíteni egy izmos animációs felhozatalt Beavisékkel és társaival.

Újraéled egy másik kultikus animációs sorozat is, az itthon jobbára ismeretlen Clone High – ebben a világ legnagyobb elméinek klónozott, tizenéves változatainak életét követhetjük nyomon. Az eredeti sorozat 2002-2003-ban futott az MTV-n és mindössze 13 részt élt meg, de alkotói, Phil Lord és Christopher Miller az elmúlt években az animációs filmek atyaúristenjeivé váltak, olyan sikerekkel mint a A Lego-kaland, vagy az Oscar-djas Pókember – Irány a Pókverzum.

false

Visszatérnek a Tini nindzsa teknőcök is, ezúttal ismét animációs formában, ráadásul a nagyvászonra.

Kevin Eastman és Peter Laird képregényének talán még mindig az 1987 és 1996 között futó animációs sorozat a legismertebb adaptációja, pedig készült belőle még három animációs tévéshow és egy élőszereplős is, 1990 óta pedig három stúdió hat mozifilmmel rukkolt elő a harcos teknőcökkel, melyek összesen több mint egy milliárd dollárnyi bevételt verekedtek össze. A legújabb próbálkozás ismét a mozikba érkezik, mégpedig Seth Rogan és Evan Goldberg stúdiójától, a Point Grey Pictures-től, amelynél az elmúlt években egy rakás remek komédia készült (Fifti-fifti, Itt a vége, A katasztrófaművész), eddig azonban mindössze egy animációt készítettek, a kritikusokat és a nézőket is megosztó, tabudöntögető Virslipartit. A Tini nindzsa teknőcöket a hírek szerint a Rejtélyek városkája rendezője, Jeff Rowe készíti.

Neked ajánljuk