Will Smith akár már jövőre ott lehet az Oscaron

  • narancs.hu
  • 2022. október 6.

Mikrofilm

Legalábbis a filmje, amelyet most mégis bemutattak, mivel a színészt tíz évre kitiltották a gáláról.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, Will Smith az Oscar-pofon után újra munkába állt, egyelőre még csak producerként: cégével ő áll a Briliánsok című sci-fi adaptáció mögött. Hiába nyerte el az Oscar-díjat közvetlenül a botrányos eset után, a balhé hatalmas lyukat ütött hírnevén: több projektjét, így a Netflixnek készülő thrillerét, a Fast and Loose-t is leállították. Hasonló módon parkolópályára került egy, az AppleTV+-ra készülő, már befejezett filmje, az Emancipation, Korábban azt gondolták, ez lehet az Apple idei nagy Oscar-dobása, azonban a pofon után még a bemutatónaptárból is törölték.

Több mint fél évvel az Oscar-gála után azonban a cég úgy döntött, épp eleget jegelték a filmet: bejelentették, hogy még idén decemberben bemutatják, hogy versenyezhessen a jövő évi Oscarért. Alapesetben nem indulnának rossz oddsokkal: az Apple állt a tavalyi győztes CODA mögött is, Smith pedig a legutóbbi legjobb férfi főszereplő kategória győztese. Ráadásul a mozi témája alapján is Oscar-esélyes – kérdés azonban, az Akadémia egy év alatt elfelejti-e története legnagyobb balhéját, és megbocsát-e Will Smithnek annyira, hogy esélyt adjon filmjének.

Antoine Fuqua történelmi thrillere valós eseményeken alapszik: ebben a Will Smith alakította főhős Louisiana mocsárvilágán át menekül rabszolgatartói elől, akik majdnem megölték őt. A The Hollywood Reporter megkérdezett egy csomó Oscar-szavazót, mit gondolnak a film esélyeiről. Van, aki úgy gondolja, túl korai a visszatérés, más érti, hogy a stúdió nem hagyja veszni a pénzét és több száz ember munkáját Smith tette miatt. Összességében a legtöbben úgy nyilatkoztak, esélyt adnak majd a mozinak, de Smith  jelölése „egy pofonnal érne fel az Akadémiának”. A színész ott sem lehet a gálán, hiszen tíz évre kitiltották onnan.

Az Emancipation december 9-én érkezik az AppleTV+-ra.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk