A közpénzzel kitömött CÖF civil missziónak nevezi azt, amikor a mi pénzünkből fék nélkül ajnározzák a Fideszt

  • narancs.hu
  • 2017.06.10 17:30

Narancsblog

Nem bírnak leállni.

A napokban a hvg.hu mutatta be a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tavalyi beszámolóját, amelyben Csizmadia Lászlóék egyebek közt azt írták, hogy a kormánypárti plakátkampányokra, uniós szerveknek írt petíciókra, továbbá az MTI-nek küldött közleményekre is költöttek abból az 582 millió forintból, ami tavaly vándorolt a kasszájukba. A kormánypárt álciviljei az MVM által átutalt 508 millió forinton túl a Fidesz pártalapítványától is kaptak egy nagyobb támogatást, a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány 45 millió forintot dobott át nekik.

A napnál is világosabb, hogy a Fidesz álciviljei közpénzből szaladnak a kormány segítségére, ha a helyzet úgy hozza, de a CÖF a mai napig nem képes legalább úgy tenni, hogy csak véletlenül hiszik: itt mindenki idióta, aki nem fideszes. Szombaton az MTI-n megjelent közleményükben – amelyet nyilván közpénzből készítettek el – a Jobbik plakátkampányába szálltak bele, de közben ismét kinyitották a hülyeségládát azzal, ahogy megmagyarázták, miért is tömték őket ki közpénzzel. Íme, az első kör: „(…) a támogatást 2017-ben kizárólag civil missziónk népszerűsítésére költjük”. Szép és "civil" (sic!) is az a misszió, amiben hatalmas kreténségekkel igyekeznek csaholni a kormánypropagandát, csak kicsit drága.

A közleményben aztán a CÖF úgy kezeli az állami Magyar Villamos Művek Zrt.-t, mintha az egy multi lenne, amely a saját pénzével azt csinál, amit akar, ahhoz az egyszerű adófizetőnek nincs semmi köze. „Az MVM, társadalmi felelősségét felismerve, üzleti szempontjaira figyelemmel, vállalati gazdálkodásából nyújthat civil szervezeteknek támogatást. A tulajdonosok érdekei ezzel nem sérülnek akkor, ha a tervezett osztalék teljesül, és az adóbefizetés törvényi szabályai betartásra kerülnek. Az állam befektet, és az úgynevezett közpénz az osztalékból és az adózásból képződik”.

Igen, az úgynevezett civilek azt mondják: „az úgynevezett közpénz”. Van még hova süllyedni, de nem féltjük Csizmadia Lászlót és honvédő társait, lehet még miből bohóckodni.

Állítólag önszántából adott az MVM 508 millió forintot a CÖF-CÖKA „civiljeinek"

Szívjóságból. „Nagyon nincsen rendjén, hogy egy állami vállalat, ami adóforintokkal gazdálkodik, így szórja el az állampolgárok pénzét" - mondta Szél Bernadett, az LMP társelnöke, akinek azon kérdésére, miszerint utasították-e az állami vállalatot a CÖF támogatására, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a hétfői plenáris ülésen annyit mondott: „A minisztérium nem utasította az MVM-et."

Neked ajánljuk