A miniszterelnökség megint a sajtóalvilág szájába adta a tutit

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 9.

Narancsblog

A lakájmédia hülyegyereke tette közérthetővé Gulyás Gergely virágnyelven előadott halálos ítéletét a színművészeti egyetemről.

„A kuratórium nem vádolható sem pártossággal, sem azzal, hogy ne szakemberek, vagy országosan elismert szakemberek, menedzserek lennének benne. Adjuk meg a lehetőséget a kuratóriumnak, hogy dolgozzon, egy év múlva vissza lehet arra térni, hogy ez jót tett a képzésnek vagy nem. A feltételek adottak, a kormány az eddiginél is több forrást tud biztosítani” – mondta az ATV-nek Gulyás Gergely, miután arról kérdezték, hogy a színművészeti egyetem miért nem delegálhatott egyetlen tagot sem az SZFE-t fenntartó Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumba, majd hozzátette, hogy szerinte „akik a kuratórium tagjai lettek,

biztosítékot jelentenek arra, hogy jó művészeti színvonalon egy piacképes, versenyképes, az eddigieknél sokkal korszerűbb oktatás

valósulhasson meg”.

A miniszter válaszát mondhatnánk diplomatikusnak is, de a mellébeszélés megfelelőbb lenne. Már csak azért is, mert úgy tűnik, hogy Gulyásék a piszkos munkát ismét a sajtóalvilágra bízták, most éppen a Pesti Srácok című kormányorgánum főmunkatársa tette közérthetővé szavait. A „Végre! Liberális hüllőkeltetőből nemzeti intézmény lesz a színművészeti!” című írásában a szerző azt üzeni az egyetemi hallgatóknak: „Miféle szabadságról hadováltok, ifjak? Zavart érzek az erőben. Ez egy egyetem, nem pedig Woodstock vagy Ozora, ahol napokig hentereghettek a fűben, szétcsúszva.

Ide tanulni jártok, nem követelőzni. A nevetek is az: hallgató. Tehát hallgattok, figyeltek.”

A jelen helyzetről pedig ezt írja Dulifuli: „Néhány oktató máris fölmondott. Talán azt hitték, a kormány ettől majd megijed – ehelyett a fél ország pezsgőt bontott. Elkezdődött a tisztulási folyamat. Még pár kútmérgező libernyák fölmond, és egész jó kis egyetem lesz ez az SZFE…”

Elintézhetnénk mindezt azzal, hogy mindez afféle kisebbrendűségi komplexusos kivagyiságon felgerjedt trollkodás, de tartalmilag ugyanaz, mint Gulyás Gergely álcázott fenyegetése a tévé képernyőjén. Magyarul, kormánypolitika.

Neked ajánljuk