Narancsblog

Érdeklődő kérdés a kormány hivatásos főkatolikusához

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 24., 13:03
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze, elfogadjuk, ha ilyenekről igazán őszintén beszélni csak a díványon fekve lehet.

A svédországi vadászat (= egy háziállat kilövése) botránya abban áll, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kiruccanását egy állami megbízásokkal kitömött vállalkozó szervezte és pénzelte. Ez önmagában is elég (lenne) ahhoz, hogy Semjén a büdös életben még csak fel se bukkanhasson az Országház minimum két kilométeres körzetében – de azért lenne itt még valami.

Semjén Zsolt nagyon szeret vadászni. Ez annyit tesz, hogy Semjén Zsolt nagyon szeret állatokat ölni. Saját bevallása szerint is járt e célból Afrikában (és sejtelmesen fogalmazott arról, hogy tán Kanadában) is, és a napokban például az is kiderült, hogy szívesen menne fókára. Ezt adják össze: a tengerparton heverésző fókákra lődözni, hát… Innen nézve kissé más megvilágításba kerül az is, amikor az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként Semjén a hazai védett állatok körének felülvizsgálatáért lobbizott.

false

 

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Semjén Zsoltról ezenkívül azt is tudjuk, hogy gyakorló katolikus hívő, szívesen és kedvvel beszél az örök értékekről.

Továbbá azt is tudjuk, hogy a Jóisten szavai szerint az ember „uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon”, vagyis akár mondhatnánk azt is, hogy Semjén csak komolyan veszi Mózes könyvének vonatkozó szakaszát. És bár egyes – nyilván szélsőliberális – nézetek és legújabb kori irányzatok, mint például az állati jogok, illetve az ökoszisztéma felborulása ismeretében úgy véljük, a Mindenható alighanem elmérte e kinyilatkoztatását, abban azért biztosak vagyunk, hogy nem az állatok hobbigyilkolászására adott felhatalmazást.

Mindezeket végiggondolva tényleg kíváncsiak lennénk arra, hogy

tisztelt miniszter miniszterelnök-helyettes úr, honnan ered, miből táplálkozik önben ez a szenvedélyes ölési vágy?


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 24., 13:03
kommentek
11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  KarcsayLajos
  2018. március 26., hétfő 00:54
  Tévedés! Semjén Zsolt nem katolikus, nem keresztény:

  https://youtu.be/NRn9p00oVQc

  https://youtu.be/2dN6XEPHGGI
 2. 10
  rworse
  2018. március 25., 19:24

  Na de az nem számít, hogy a szubjektumok mit mondanak kívülről vagy belülről. Az számít, hogy mit mond rworse, az objektum.
 3. 9
  tiszapolgári
  2018. március 25., 15:24
  Kívülről nézve az összes emberi tevékenység ostobaság.
  Belülről nézve meg nem az.
 4. 8
  rworse
  2018. március 25., 14:59
  tiszapolgári

  Vagy bizonyos hagyományok ostobák, hehe.

  Egyébként, ha már ökoszisztéma és orvvadászat: Tömjénzsótti ugyanaz az orvvadászkultúra, amelyik afrikai szafarin lelövi adott állatfajok utolsó példányait - vagy a trófeáért vagy az érte kapható pénzért. Bizony, a Tömjénzsótti félék kifejezetten veszélyeztetik az ökoszisztémát - konkrétan Tömjénzsótti is. Tömjénzsótti konkrétan orvvadász. És Tömjénzsótti nagymértékben élőhelyzsugorító. Tömjénzsóttinak akkora környezeti lábnyoma van, mint ide Lacháza. És nem csak akkor, amikor helikopterrel szennyez olyan természetben, ahol nincs út, és ahol már kifogytak a vadon élő rénszarvasok, részben a tömjénzsóttik miatt, hanem mindennap.
  Na még egyszer, olyan jólesik: Tömjénzsótti.
 5. 7
  Cyrano
  2018. március 25., 13:19
  Pikkelő (3)
  A vadászat valóban nem.
  De egy TENYÉSZTETT szarvascsordából kilőni egyet, aztán elvinni a gazda tudta nélkül, az bizony a tízparancsolatba ütközik (Ne lopj!) És ugyebár a tízparancsolat az alapköve a katolikus vallásnak.
  De ha jól olvastam egy másik cikket, nem ez az egyetlen parancsolat, amire a főkeresztény nagy ívben szart.
 6. 6
  tiszapolgári
  2018. március 25., 10:52
  Én sem értek egyet a cikkíróval, az ökoszisztémát nem a Semjén-féle kocavadászok veszélyeztetik, hanem az illegális és az orvvadászat, az élőhelyek zsugorodása, a nagyipari méretű halászat, a tengervíz szennyezettsége stb.
  Semjén egy barom, de nem azért, mert vadászik és mert katolikus.
  Ma Európa több országában, az állatok jogaira hivatkozva, ismét be van tiltva a kóser vágás (mivel nem kábítják el az állatot a leölésük előtt), a zsidók utoljára a harmincas évek végi Németországban és az ötvenes évekbeli Szovjetunióban volt eltiltva a rituális vágástól, amivel nem azt mondom, hogy Európa náci vagy komcsi, csak azt, hogy ostoba.
 7. 5
  rworse
  2018. március 25., 08:00
  Pikkelő
  Nem értem, mit akarsz mondani. A most általam legvalószínűbbnek gondolt értelmezés: a vadászatot ("vadászatvallást?!) akarod védeni a vegán és állatvédő "vallások" ízlésterrorista "vallásháborújával" szemben.(?!)
 8. 4
  Pikkelő
  2018. március 24., szombat 22:30
  rworse
  Zsóti sok mindenben szembe megy a keresztény hittel, de a vadászat speciel nem tartozik ide, viszont ezt ölési vágynak nevezni, ez más hitből származó gyűlölet keltés. (vegán, állatvédők stb)
 9. 3
  rworse
  2018. március 24., szombat 19:54
  Pikkelő
  A vallási megközelítést az eleve vallási politikusként politizáló Tömjénzsótti adja - illetve az egész rezsim, amely folyton keresztényez, és minden magán és közéleti(!!!) megszólalásában folyton Istent emlegeti és szentelget fel közintézményeket egy elvileg szekularizált államban. Nem az újságíró kelt vallási alapon gyűlöletet, hanem a Tömjénzsótti és társai, szakmányban - az újságíró ezt csak számonkéri.
 10. 2
  Pikkelő
  2018. március 24., szombat 18:04
  A Zsóti egy korrupt vadbarom, de a kedves névtelen szerző meg vallási alapon kelt gyűlöletet. Hacsak a Jóisten nem kérte fel álláspontjának felülvizsgálatára, amúgy új Mózesként.

Komment írásához vagy regisztrálj