Miért akart Széles megszabadulni az Echo Tv-től? Akart egyáltalán?

  • narancsblog
  • 2016. december 2.

Narancsblog

Gyere haza, Szaniszló! Mészáros Lőrinc tévét vett.

Lassan nincs olyan nap, hogy ne Mészáros Lőrinc újabb bevásárlását emlegesse a sajtó. Tegnap például egy szállodaláncot szerzett meg, amit – minden bizonnyal szerénységből – igyekezett titokban tartani, ma meg azt írja a Magyar Hírlap, hogy övé lett az Echo tévé… Egészen pontosan a lap jelenlegi és a tévé már csak „egykori” tulajdonosa, Széles Gábor fejti ki interjú-formában, hogy „több hónapos tárgyalás után” eladta kis kedvencét Mészáros „egyik cégének”.

Sajnos nem esik szó arról, hogy Széles vajon miért akart, egyáltalán akart-e szabadulni az Echo tévétől. Mindenesetre

elég soványka magyarázatnak tűnik,

hogy a biznisznek szerinte két oka van, az egyik az, hogy Széles energiái nagy részét főleg az Ikarus „felfejlesztésére” kívánja összpontosítani, a másik meg az, hogy így kívánja elősegíteni a „nemzeti erők egységesítését”.

false

Figyeljék csak, hogy mit ért ez alatt az ex-boss!

„A jobboldali szellemiségű” fogalomleírást használtam korábban én is az Echo Tv-vel kapcsolatban. Most már nem ezt mondanám, hanem azt, hogy a Fidesz–KDNP szellemiségének megfelelő, a kormányhoz legközelebb álló csatorna az Echo. Azért szűkítem le a jobboldaliság fogalmát a két kormánypártra, mert a Jobbikról az utóbbi időben nem nagyon lehet tudni, hogy melyik oldalon áll” – mondja Széles, hozzátéve, hogy

továbbra is tagja leszek

a televízió ötfős igazgatóságának, s „ezen keresztül lesz hatásom a folyamatokra”.

Noha a Magyar Hírlap fotósa is megörökítette Széles és Mészáros aktusát, legnagyobb sajnálatunkra az új főnököt nem sikerült mikrofonvégre kapni. Így legfeljebb elképzeléseink lehetnek arról, hogy Mészáros színrelépésével hogyan változik meg az Echo tévé, miféle folyamatok kezdődnek, amikre – ugyebár – Szélesnek is lesz „hatása”.

Azt ugyan nehezen tudnánk elképzelni, hogy a seggnyalásban, az ellenzék gyalázásában, illetve különböző összeesküvés-elméletek gyártásában überelni lehetne az Echo tévé garnitúráját, de tényleg kíváncsian várjuk a fejleményeket. Különösebb meglepetést az sem okozta, ha az Echo tévé is ugyanúgy járna, mint a Népszabadság. Mert mondhat akármit Széles, kb. annyi beleszólása lesz Mészáros új szerzeményének működésébe, mint amennyire ez az adásvétel is az ő elképzelései szerint történt.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor jön el a pillanat, hogy Széles Gábor

a Magyar Hírlapot is Mészáros

Lőrinc gondjaira bízza? De akkor kinek adhat majd kolumnás interjút? Csak nem az Echo tévéből még idejében kirúgott Szaniszló Ferencnek?

Figyelmébe ajánljuk