Narancsblog

Orbán Viktor magasról tojt az ünnepre, Petőfiékre, mindenkire, csak szavazatokért kuncsorgott

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 15., 16:04
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„A választások után elégtételt veszünk” – tényleg szánalmas volt.

Nem volt még politikus a magyar történelemben, aki Orbánéhoz mérhető orcátlansággal törölte volna bele a sáros cipőjét az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékezetébe, ünneplésébe. Mit is érdekelte őt az egész, ő azért jött, hogy a jelenlévők szavazatait kunyerálja – sajnálatos módon azonban beosztottai az elmúlt nyolc év során bűnös hanyagságból elmulasztották úgy megfirkálni Magyarország választási törvényét, hogy az állami pénzen idefuvarozott lengyel szélsőségeknek legyen szavazati joguk, így a főnök szavaiból kiérződő páni rémület voltaképpen érthető volt. Jaj, jaj, mi lesz, ha bukok?

false

 

Fotó: MTI

Ha bukok, akkor oda a magyarság, a zsidó (Soros György) rávezeti az országra a négert, arabot, oszt annyi lesz itt mindennek. „10 és 10 milliók indulnak útnak Afrikából…” Annyi tehát már így első hallásra is gond nélkül kihüvelyezhető volt a dúlt tekintetű nemzetvezető beszédéből, hogy sajna semmi új nem jutott az eszébe, sem neki, sem a (nyilván dettó ceruzával dolgozó) szövegíróinak, sem senkinek az ő utcájában.

Nem, az sem újdonság, hogy fenyegetőzött egy nagyot („A választás után majd elégtételt veszünk”). Orbán, ha sarokba szorítva érzi magát (s hát Tiborczcal, Mészárossal, Kósával, Lázárral, Rogánnal, Habonnyal meg az összes többi csirkefogóval a tarisznyájában, hogy is érezhetné magát máshogy), mindig fenyegetőzik. Tulajdonképpen még hatalmon sem kell lennie hozzá, lásd még: a haza nem lehet ellenzékben.

Oké, Hódmezővásárhely után rajta is kiütött a para, értjük, de azért amellett mégsem lehet elmenni szó nélkül, hogy

ilyen Magyarország történelmében nem volt.

Hiszen még a legsötétebb komcsik is anno Petőfiről, Kossuthról hordtak össze hetet-havat, s az ő szájukba adták esetleges üzeneteiket. Ma csak a körítés volt a nemzeti ünnep, a főmenü az egy lecsúszott zoknis kisgyerek hepciáskodása volt, aggyá má’, mert begurulok… Ez speciel ment volna.

Aztán a végén Orbán elénekelte a Kossuth nótát a biodíszletnek kirendelt népi együttesbe csimpaszkodva – épp úgy, mint anno a Fehérvári huszárokat. Röhejesen.

Mindezek láttán nyugodtan kijelenthetjük, Magyarországnak nem sikerült megünnepelnie forradalma és szabadságharca 170. évfordulóját – valaki egyszerűen széttrollkodta.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 15., 16:04
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  naki
  2018. március 16., péntek 15:18
  Ez nem "Magyarország miniszterelnöke", hanem egy nem körözött köztörvényes bűnöző.
 2. 11
  Kovacs
  2018. március 15., csütörtök 20:10
  " Egy politkus nem is tesz mást , mint "használja" a történelmet mondandója aládúcolására."
  Ha itt olyan dúcolásra gondolsz, mint a nemzeti függetlenségeskedő dúcolások, akkor valami nagy baj van a fejekben úgy általában. Vegytiszta szuverenitás nincs. Különösen kétséges egy uniós állam tagjaként "szuveréneskedni". Különösen annak az országnak, akinek a legjobb oka lenne rá, hogy egyszer és mindenorra befejeződjék ez a nincs értelme "szuveréneskedés".
  Az unió azért nem halad "előre", mert nagy divat újra a szuverénosdi az összes beteges változatával. És annak is ideje lenne, hogy a 48-as európai forradalmakat is felülvizsgáljuk, (együtt és nem nemzetieskedve) aminek ha megnézzük, sokkal több negatív hatása volt, mint gondolnánk.
 3. 10
  szegedi789
  2018. március 15., csütörtök 19:41
  Ja, és ha Szlovákia. Ha fico egy politikai gyilkosságot, maffiát, korrupciót akar megúszni sorosozással, akkor gyuribácsizás nem tekinthető szimpla hívószóként, mezei mozgosítási eszközként. Persze, sorosozásnak is van egy eleve "szép" "hagyomány" hazánkban/térségben ...
  Ez a politikai alvilág szólama.
 4. 9
  szegedi789
  2018. március 15., csütörtök 19:36
  - Lecsúszott zoknis, hepciáskodó kisgyerek. Hi-hi ez tényleg a nemzet örökös nemzetörökösorbánviktora. Pontos megfigyelés. De ezt a "csak körítés volt a történelem" c. fennakadást nem értem. Eleve mikor volt a történettudomány mércéje szerint is ov jó ismeretterjesztő szónok ? Egy politkus nem is tesz mást , mint "használja" a történelmet mondandója aládúcolására. Ettől még nem áll égnek az ember haja. A színvonal, na az már más kérdés. Plusz az emberi hitelesség. Hááát, ezeknél már a mérce láthatatlan távolságban/mélységben van.

  Ja, és '48-49 talán egy (demokratikus) ellenzéknek nagyobb lehetőség, mondani is valamit...
 5. 8
  tiszapolgári
  2018. március 15., csütörtök 18:09
  Vigyázz, Orbán, elvisz a Fico!
 6. 7
  Kovacs
  2018. március 15., csütörtök 18:08
  Jó. Az ezerrel bandzsán féllre tekintő "hasbeszélő", "zsírmaffiavelló" továbbá a
  beloruszpóni "hattyúdala" volt.
  Így már meg vagy elégedve?
 7. 6
  tiszapolgári
  2018. március 15., csütörtök 17:56
  Azerbandzsán.
 8. 5
  Kovacs
  2018. március 15., csütörtök 17:39
  Ez ugyanis magyar miniszterelnök hattyúdala volt. A mai.
 9. 4
  Kovacs
  2018. március 15., csütörtök 17:36
  “Ducunt volentem fata, nolentem trahunt”

  10 és 10 milliárd eurók indulnak még útnak Brüsszelből.
  Jaj, jaj, jaj, mi lesz, ha bukok.

  A választás előtt majd még elég ételt veszünk.
  Jaj, jaj, jaj, mi lesz, ha bukok.
 10. 3
  hóvarjú
  2018. március 15., csütörtök 17:10
  Beloruszkóni

  vagy

  Beloruszpóni

Komment írásához vagy regisztrálj