Orbán Viktor: Utánam, tahók! Kapára, kaszára! Üsd, vágd, nem apád!

  • narancs.hu
  • 2017.09.30 10:30

Narancsblog

Világpolitikai szerepről álmodott, sötét suttyók alattomos heccelője lett.

Őcsény remek hely, a Sárköz kapuja, jobbra a Gemenc, balra Szekszárd, az ember nem is kívánhatna különb helyet magának – legalábbis így tudtuk a múlt hétig.

Ma már Őcsény az a hely, ahol a pokolra kívánják a Magyarországon törvényesen tartózkodó menekült kisgyerekeket, ahol csak azért rongálják meg más emberek vagyontárgyait, mert az történetesen mást gondol e Magyarországon törvényesen tartózkodó menekült kisgyerekek lehetőségeiről, mint ők.

Miért alakult ez így?

Lázár Jánosnak van igaza, hogy ilyen a magyar ember, tudniillik önző, gonosz és garázda? S azért nem ő és tettestársai tehetnek az őcsényi gyalázatról, mert ugyan „abban lehet felelősségünk, nekem is, hogy amikor politikusként megszólalok, világos különbséget kell tenni bevándorlók, illegális bevándorlók és menekültek között”, viszont „eleve ilyen a magyar társadalom”. Értsétek meg, emberek, nem én vagyok a rohadt szemét, aki mást sem csinálok évek óta, csak heccellek benneteket, hazudozok összevissza a menekültekről, Soros Györgyről, bárkiről és bármiről, ami épp az érdekemben áll. Nem. Nem bizony, kedves magyarok, ti vagytok „eleve” ilyen rohadékok. Eleve, tehát születésetektől, fogantatásotoktól, teremtésetektől fogva. Eleve.

Lázár János míg ezekről beszélt Magyarország kormányának hivatalos tájékoztatóján, addig meg sem fordult a fejében, hogy a derék őcsényi polgárok cselekedeteinek kétségtelenül törvényszegő voltára reflektáljon.

Bebasszuk a téglát mások kocsijába? Kiszúrjuk az autója kerekét? S nem visz el érte a rendőr? Hogy van ez? Hol van ilyen?

Nos, ott van ilyen, ahol az állam maga is ilyen. Ahol egy, azaz egyetlenegy ember vezeti államot, aki maga is eszerint él. Orbán Viktor azt mondta, hogy az őcsényieknek igazuk volt, amikor a mondott cselekedeteiket elkövették (nincs más szó, csak az elkövetés, próbálja bárki mással behelyettesíteni, máris elrugaszkodott a valótól). „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” – mondta Orbán Viktor, és kinyújtotta nyelvét, majd megigazította a nyakkendőjét és a zakózsebét. Határozottan és érthetően, továbbá annak értelmében, amit már évek óta van szerencséjük hallani.

Orbán és Lázár, illetve az összes segítőik bűnösök, semmi kétség. S persze nem eshet senki Lázár János – meggyőződésünk szerint szándékos – hibájába, hogy kollektív bűnöst csinál a magyar társadalomból, de azért nem árt szembenézni az őcsényiekkel, és feltenni újra a kérdést: miért alakult ez így?

A szegénység miatt?

A félrevezetettség miatt?

Az uszítás áldozatai lennének?

(Ezt azért kizárhatjuk, aligha ők most az áldozatok.)

Puszta gonoszságból?

Született ostobaságból?

A történtekben éppen az a legszörnyűbb, hogy utánuk már minden kérdés jogos. Hiszen a miértre magyarázatot kell találni, hiszen azt még egy gyerek is tudja, s egyelőre menekültnek sem kell lennie hozzá, hogy holnap ő következhet. Ővele szemben fogják „határozottan, hangosan és érthetően”, de főként tettleg kifejezni ellenérzéseiket, akiket Orbán Viktor felheccel. S Lázár János a kormányinfón azt is meg fogja majd magyarázni, s pont ugyanígy, hogy ti, csürhe, már csak ilyenek vagytok.

Orbán szerint teljesen rendben van az, ami Őcsényben történt, így kell ezekkel

„Takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat!” Kedden számoltunk be róla, hogy az őcsényi falugyűlésen igencsak elszabadultak az indulatok, s a helyi lakosok szájából olyan mondatok hangzottak el, mint hogy „takarodj innen, vagy felgyújtjuk a házadat”. Mindezt pedig csak azért, mert egy őcsényi szálláshely tulajdonosa Magyarországon teljesen legálisan tartózkodó menekült gyerekeket fogadott volna a panziójában.

Neked ajánljuk