Meghalt Balázs Fecó

  • narancs.hu
  • 2020. november 27.

Nekrológ

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes, zenész 69 éves volt.

Balázs Fecó halálát a család nevében a Retro Rádió műsorvezetője Várkonyi Attila jelentette be - írja a hvg.hu. A közlemény szerint "a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot."

Balázs Ferenc 1951-ben született Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába járt, már itt is au iskolai zenekar tagja volt. Karrierjét 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte, majd a 70-es évek elején Som Lajossal megalapították az első, igaz alig egy évig működő magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t.

Néhány külföldi év után Balázs Fecó Koncz Zsuzsa kísérőzenekarába került, majd 1978-ban megalapította a Korál együttest. Számaik nagy sikereket arattak, Balázs Fecót pedig 1979-1984 között egymás után hatszor az év legjobb billentyűsének választották.

Balázs Fecó 1986-ban szólókarrierbe kezdett, mintegy 10 albuma jelent meg. Munkásságát  1998-ban Liszt Ferenc-díjjal, 2016-ban Kossuth-díjjal tüntették ki.

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.