Dobj egy nagyot, Fazekas!

  • *
  • 2008. augusztus 14.

Publicisztika

Magyar Narancs, 2008. július 31. Kedves Mancs! Most nagyon nem értek egyet Veletek.
Fazekasnak nem lenne szabad ott lennie az olimpián, s hogy mégis ott lehet, az az egész magyar olimpiai mozgalom, a magyar sportvezetés "bűne", négyéves sunyításuk eredménye.

Természetesen igaz, hogy jogi akadálya Fazekas indulásának nincs, csak vastag erkölcsi aggályok vannak, amiket - tudom, hogy tudjátok - nem lehet elintézni azzal, amivel elintézni vélitek, miszerint tett, amit tett, megbűnhődött érte. E logika alapján nemsokára ekéznetek kell a MOB új rendeletét, amely szerint akit doppingvétségen érnek, nem indulhat többé olimpián, függetlenül az eltiltás nagyságától, és amely rendelet alapján Fazekas sem indulhatna.

De ez még hagyján. Persze nem hagyján ez sem.

Viszont a T-Mobile-t csak azért egyfajta bűnbaknak beállítani, mert ezeket a jogos erkölcsi aggályokat megfogalmazza (nem mellékesen évi kétszázmillióval támogatja a MOB-ot) egyszerűen érthetetlen. Jan Ullrichot és a T-Mobile kerékpárcsapatot (ami természetesen nem a T-Mobile csapata volt) prejudikálva a cikkbe citálni kifejezetten ízléstelen, hiszen - tudom, hogy tudjátok - a T-Mobile pont az ismétlődő doppingesetek miatt nemcsak a csapatból, hanem az egész kerékpársportból kivonult.

Nem Megyesi Gusztávot reklámozom, de a témában írott minapi cikkét így fejezi be: "Csakugyan: hol van az jogszerűen rögzítve, hogy nekem kötelező az olimpián Fazekasnak drukkolnom, csak azért, mert ugyanaz az állampolgárságunk?" Ezzel egyetértek.

További jó munkát azért

Ráczkevy Miklós

Figyelmébe ajánljuk