Tutiköltség

  • 2001.01.18 00:00

Publicisztika

Hogyhogy mér´ Thaiföldre, mer´ benne a föld, nem látod, azt művelni kell - ez is lehetséges értelmezés, csak fölösleges. Nem kell más, csupán az a pár szikár tény, ami van.

n Hogyhogy mér´ Thaiföldre, mer´ benne a föld, nem látod, azt művelni kell - ez is lehetséges értelmezés, csak fölösleges. Nem kell más, csupán az a pár szikár tény, ami van.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jelentést készített az állami vezetők 1999. évi utazásairól. Ki hányszor, ki merre, ki mennyiért. Nagyszerű.

Orbán Viktor szorgalmazta erősen, hogy hozzák nyilvánosságra az eredményeket. Ki győzött, ki nem győzött utazni. Derék.

A kancellária internetes honlapján napvilágot is látott majdnem minden adat. Hisz a titok azért titok, hogy ha megtudod, meg kell hogy öljelek. Ezzel sincs baj.

A nyilvánosságra vergődött adatok szerint Szabadi Béla 50 napig, kicsit többér mint 10 milla, különösképp Thaiföldet és vonzáskörzetét preferálta. Több is veszett Mohácsnál! (Hangsúlyozottan kerülnénk a nevezett hely fő turisztikai jellegzetességére teendő ízetlen utalgatásokat.)

Torgyán József 90 napig, kicsit még többért, vagy az is lehet, hogy fordítva. Nem számít, fussa. Thaiföld azé, aki magáénak vallja, spongyát rá!

Komolyan mondjuk - pláne a lentiek fényében - az eddigiekkel nincsen semmi probléma. Tudniillik a matematikához képest. Ami szerint tehát, és megint csak tények.

Szabadi Béla 315 napot, Torgyán József 275 napot töltött itthon. Hogy ez mennyibe került az államnak, nekünk, azt még senki nem merte kiszámolni, pláne nyilvánosságra hozni.

A kár ugyanis felbecsülhetetlen.

Neked ajánljuk

"Orbán rendszere radikálisan ellenségelvű és megosztó"

  • Farkas Zsolt

"Az orbánizmus lényege az orbánizmus: vagy Orbán Viktor és jogállampárti magánhadserege, a Fidesz katonája vagy, zsoldosa, önkéntese, fanatikusa, szolgálója, kliense, rajongója (mintegy 2,5 millió szavazó Mo.-n), vagy ellensége, ellenzője, kritikusa, utálója, megvetője, vádlója vagy (legalább dupla annyi szavazóképes ember Mo.-n)."