Helyből húsz – júniusi programok

  • 2012.05.31 13:05

Rólunk

Kedves Kártyatulajdonos!

Szeretnénk tájékoztatni partnerintézményeink júniusi kiemelt programjairól, melyekre az olvasókártya húsz százalék kedvezményt biztosít. További részletek az intézmények weboldalain és a jegypénztárakban találhatók.

A MAGYAR NARANCS meglepetésekkel teli tárlatvezetése a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN

Wahorn Andrással

Kiállítás: Ferenczy Károly (1862–1917) gyűjteményes kiállítása

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, A épület

Időpont: június 16., szombat, 19 óra

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 


 

A Katona József Színház júniusi ajánlata:

01. péntek, 19.00 nagyszínházi évadzáró előadás PORTUGÁL

A Portugál költői naturalizmus, a műfaját tekintve tragikomédia. Fontos darab, többek között azért, mert megfelelő magasságig emelkedik el a „földtől”. Rámutat arra, hogy a szabadság gyökerei bent lapulnak az emberi mélyben. Örök probléma ez! Vajon rossz helyen születtünk vagy a többiek rosszak, unalmasak, s alkalmatlanok arra, hogy harmóniát hozzanak az életünkbe, vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy a valóság és az álom összeegyeztethetetlenek.

„Ezek a kisemberek élnek, nem egy panoptikum részei, sem nem önmaguk paródiái. Régen éreztem a színházban olyan szomorúságot, mint amikor a Masni a végén elnyűtt pulóverében színre lépve már csak némán szemlélődik – ez volt számomra a legőszintébb jelenet. Tetszett, ahogy az író megpróbálja hiperbolizálni mai világunkat, amely sokszor nemcsak vonz, hanem taszít is és mi megpróbálunk menekülni előle – akár Portugáliába." Zuzana Ulicianská, Divadelná Nitra

Az olvasókártya az összes előadásra érvényes, kivéve a vendégjátékokat. www.katonajozsefszinhaz.hu

A Katona József Színház Kamrájában a következő programokra érvényes az olvasókártya júniusban:

04. hétfő 19.00 ÁLL A BÁL

Öt nő. Öt színésznő. Bodnár Erika, Fullajtár Andrea, Pálmai Anna, Borbély Alexandra, Pálos Hanna. Egy rendező. Fullajtár Andrea. Sanzon, musical, kuplé, vers, próza – zene és irodalom. Ahogyan ők szeretik.

Az olvasókártya az összes előadásra érvényes, kivéve a vendégjátékokat. www.katonajozsefszinhaz.hu

A TRAFÓ Kortárs Művészetek Házában minden előadásra – kivéve a zenei rendezvényekre – érvényes az olvasókártya, személyes jegyvásárláskor.

2012. JÚN. 2–5.
VICTORIA CHAPLIN ÉS JEAN-BAPTISTE THIERRÉE LÁTHATATLAN CIRKUSZA / új cirkusz
Leírhatatlan kecs és báj, magával ragadó szépség, megejtő eredetiség. Extravagáns kosztümök, különös alakok, bicikliző csontvázak, őrült bűvészek, különös kávéfőzők, gyönyörű kötéltáncosok, kígyók és lovak, esernyő alakú halak és hal formájú esernyők. Minden változik, minden átalakul. Victoria Chaplin és Jean-Baptiste Thierrée, a kortárs cirkusz két élő legendájának színpadán.

2012. JÚN. 8–9.
CONSTANZA MACRAS | DorkyPark: Open for Everything / tánc
Az „Open for Everything/Mindenre nyitottan” bepillantást enged az európai roma közösségek életébe, melyben a hagyományos vándor életmódot az elmúlt évtizedekben a röghöz kötött gettólét váltotta fel. A DorkyPark táncosai ezzel szemben közös hagyományok nélküli nomád életet élnek, hasonlóan sokakhoz, akik munkájuk miatt vannak folyamatosan úton.

2012. JÚN. 15–17.
J. M. Coetzee – Mundruczó Kornél: Szégyen – MAGYARORSZÁGI BEMUTATÓ
/ színház
A Qawwali nem kevesebbet tűz ki célul, minthogy a hallgató az énekesekkel együtt a vallásos áhítat magasságába emelkedjen, és így – akár csak a koncert erejéig – közelebb kerüljön a teremtőhöz.

A Ludwig Múzeum júniusi ajánlata:

Megyik János: A kép tere
2012. március 09.–2012. június 10.
Megyik János művészete a festészet-szobrászat-építészet határterületén definiálható. Munkásságának középpontjában a táblakép struktúrájának modellezése áll: kísérletezései során olyan térbeliséget vet fel, ami az építészetnek és a szobrászatnak is sajátja. Gyakran olyan ambivalenciát hoz létre, ahol az építészeti alaprajz képként is működik, a rá szerkesztett háromdimenziós, modellszerű konstrukció viszont építészetnek is tekinthető. Életmű­-kiállítása ezt a térfelfogást járja körül rajzok, fapálca konstrukciók, fotogramok, acéllemezek és építészethez kapcsolódó munkái bemutatásán keresztül. A tárlat a Munkácsy- és Kossuth­-díjas művész hatvanas évek elejétől napjainkig született műveiből válogat.

Société Réaliste: empire, state, building
2012. április 20.–2012. augusztus 05.
Gróf Ferenc és Jean-Baptiste Naudy 2004 óta működik együtt Société Réaliste néven. Tevékenységükben központi helyet kap az olyan vizuális kommunikációs eszközök gyűjtése és kritikus elemzése, amelyeket intézmények, kormányok, uralkodók, vagyis a hatalom képviselői fejlesztettek ki és használtak saját pozíciójuk erősítésére, kifejezésére – vallási, politikai, kulturális, művészi vagy pénzügyi területeken. Ezek az eszközök jelek, logók, térképek, szimbólumok, betűtípusok, szobrok vagy épületek is lehetnek, melyeknek reprezentációs-esztétikai szerepét a Société Réaliste egy tágabb idő- és térbeli összefüggésrendszerben helyezi el. A művészpáros egy olyan kutató- és alkotómódszert fejlesztett ki, amely a graffiti, a tipográfia, a mintatervezés, a képvers örökségének, módszereinek ötvözésén alapul, és a képek, szövegek közötti elmosódó határokat vizsgálja. A rangos nemzetközi kiállításokon szereplő, provokatív művészpárosnak ez az első retrospektív jellegű kiállítása Magyarországon.

Robert Mapplethorpe
2012. május 25.–2012. szeptember 30.
A kortárs fotográfia világhírű alakja, Robert Mapplethorpe otthonosan mozgott a konvenciók és a lázadás, a klasszicizmus és a nonkonform kultúrák által meghatározott területen, ahol minden kép a megharcolt identitások dokumentuma, egyszersmind társadalmi és művészeti viták kezdeményezője és lenyomata. Érdeklődésének középpontjában a test áll, annak szépsége, tökéletessége, ívei és arányai, különös figyelmet fordítva a művészeti szerepet ritkábban kapó testrészekre. Felforgató témák klasszikus módon, távolságtartó profizmussal előadva: képei lenyűgöző szépségűek, híres emberekről készített portréi éppúgy, mint virágcsendéletei vagy aktjai. A budapesti Ludwig Múzeum kiállítása Robert Mapplethorpe közel kétszáz munkáját mutatja be, korai polaroid képeitől az utolsó évekig. A Magyarországon első alkalommal látható, nagyszabású tárlat a New York-i Robert Mapplethorpe Foundationnel együttműködésben született.

Programok – exkluzív tárlatvezetések:
2012. június 2. Exkluzív tárlatvezetés a Robert Mapplethorpe kiállításon György Péter esztéta, médiakritikussal, 2012. június 2-án, szombaton, 18.00 órától.

2012. június 9. Exkluzív tárlatvezetés Megyik János kiállításán a művésszel, Megyik Jánossal és Sz. Szilágyi Gábor művészettörténésszel, 2012. június 9-én, szombaton, 16.00 órától.

2012. június 10. Exkluzív tárlatvezetés a Société Réaliste kiállításán Hammer Ferenc szociológussal, 2012. június 10-én, vasárnap, 16.00 órától.

2012. június 16. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA (exkluzív tárlatvezetésekkel, art mediátor szolgáltatással, filmvetítéssel, kreatív alkotóprogramokkal)

Az olvasókártya minden kiállításra érvényes. www.ludwigmuseum.hu/

Az ÍRÓK BOLTJA júniusi programjai:

A programok 16.00 órakor kezdődnek, az eltéréseket jelezzük!

04. hétfő

OSIRIS Hankiss Elemér: A Nincsből a Van felé

Bemutatja: Jelenits István, Komoróczy Géza és Vajda Mihály

Házigazda: Gyurgyák János és Lengyel László

05. kedd, 17.00 óra

ULPIUS-HÁZ Böszörményi Zoltán: Füst – Lénárd-novellák

Bemutatják: Hudy Árpád és Mészáros Sándor

07–10. ÜNNEPI KÖNYVHÉT

07. csütörtök, 16.50

FLASH MOB Emeljük kalapunkat Ady Endre előtt. Gyere el a Liszt Ferenc térre, hozz magaddal egy sapkát, kalapot, és emeld meg Ady Endre szobra előtt 16 óra 50 perckor.

17.00 MEGNYITÓ

Megnyitja: Grecsó Krisztián író és Simonffy Márta, Terézváros alpolgármestere

17.30–20.30-ig ÍRÓK A PULT MÖGÖTT

Rendhagyó író-olvasó találkozó

Vajon milyen könyvet ajánlana Önnek nyárra Grecsó Krisztián? Mit javasolna születésnapi ajándéknak Parti Nagy Lajos? Jöjjön el az Írók Boltjába, és tudja meg!

Ezen a különleges estén írók, költők ajánlanak könyveket a vásárlóknak:

17.30 Grecsó Krisztián – Gerőcs Péter – Kukorelly Endre – Dunajcsik Mátyás

18.00 Márton László – Péterfy Gergely – Bán Zsófia

18.30 Keresztury Tibor – Barnás Ferenc – Lángh Júlia

19.00 Esterházy Péter – Kántor Péter – Erdős Virág

19.30 Parti Nagy Lajos – Kemény István

20.00 Györe Balázs – Rácz Péter – Szilágyi Ákos

11. hétfő

KALLIGRAM Györe Balázs: Barátaim, akik besúgóim is voltak

A szerzővel beszélget: Mészáros Sándor

12. kedd

KALLIGRAM Kornai János: A szocialista rendszer

Bemutatja: Rainer M. János

13. szerda

KALLIGRAM Harmath Artemisz: Kacér romok – A kortárs magyar líráról

Bemutatja: Márton László

20. szerda, 19 órától

ÉS-KVARTETT Az est témája Péterfy Gergely Örök völgy c. regénye lesz. A beszélgetés résztvevői: Angyalosi Gergely, Bazsányi Sándor és Szilágyi Zsófia. A beszélgetést vezeti: Károlyi Csaba

A sorozatot a MASZRE támogatja.

Az olvasókártya minden könyv és folyóirat vásárlása esetén érvényes. www.irokboltja.hu

A Nemzeti Színház júniusi ajánlata:

A Nemzeti Színház 2011/2012-es évadának végéhez közeledünk. Az évad utolsó előadása a június 3-ai Három nővér lesz.

A nyári szünet után a szeptember 16-i nyílt napon várjuk újra nézőinket. A programról részletesen a szeptemberi hírlevelünkben olvashatnak majd.

A Magyar Narancs olvasókártya bérletvásárláskor nem érvényes, de kidolgoztunk különböző konstrukciókat jelenlegi bérleteseinknek, illetve új bérletvásárlók számára is:

2012/2013-as évadra szóló bérletvásárlási információ: Mindazok, akik az idei évadra érvényes bérlettel rendelkeznek – kivéve a 3000 Ft-os diákbérleteseket –, 2012. május 11. és június 15. között a bérletmegújítás keretében 15% kedvezménnyel válthatják meg a következő évadra szóló bérleteiket. Azok a diákbérletesek, akik jövőre is diákbérletet váltanának, 2012. június 15-ig 3000 Ft-ért tehetik ezt meg.

Új bérletvásárlóink számára 2012. május 11-től 2012. augusztus 20-ig 10%-os elővásárlási kedvezményt biztosítunk. Bérletkínálatunk tovább bővül: új diákbérleteket, illetve limitált kiadású, extra bérletet is kínálunk. Bérletkínálatunk: http://www.nemzetiszinhaz.hu/berletek/

Nagyon kellemes nyarat kívánunk mindenkinek!

Az olvasókártya az összes előadásra érvényes, kivéve a vendégjátékokat. Egy előadásra
2 db jegy vásárolható kedvezményesen.
www.nemzetiszinhaz.hu

A PÉCSI APOLLÓ MOZI júniusi ajánlata:

Nathalie második élete / La délicatesse 05. 31.–06. 20.

Romantikus francia vígjáték, 2011, 108 perc

Rendező: Stéphane Foenkinos, David Foenkinos

Szereplők: Audrey Tautou, Francois Damiens, Bruno Todeschini

Keleti nyugalom – Marigold Hotel / The bestexitic Marigold Hotel 06. 07–13.

Angol vígjáték, 2011, 124 perc

Rendező: John Madden

Szereplők: Judi Dench, Maggie Smith, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Dev Patel

Szerelem nélkül soha / Les bienaimes 06. 21–27.

Francia romantikus dráma, 2011, 133 perc

Rendező: Christophe Honoré

Szereplők: Chiara Mastrioanni, Catherine Deneuve, Milos Forman

Az olvasókártya minden filmvetítésre érvényes. www.apolloartmozi.hu

Az ODEON tékákban ingyenes a beiratkozás minden kártyatulajdonosnak!
Hollán Téka, 1136 Bp., Hollán Ernő utca 7., tel.: (06-1) 349-2776
Corvin Téka, 1082 Bp., Corvin köz 1., tel.: (06-1) 313-9896
Puskin Téka, 1052 Bp., Kossuth Lajos utca 18., tel.: (06-1) 318-6464
Tabán Téka, 1016 Bp., Krisztina krt. 87–89., tel.: (06-1) 213-7730
www.odeon.hu

Tékáink júniusi ajánlata:

Június  06.: A Vaslady
Rendezte: Phylidia Lloyd

Phylidia Lloyd életrajzi filmje Nagy-Britannia eddigi egyetlen női miniszterelnökéről, Margaret Thatcherről. A címszerepet alakító Meryl Streep ezért a szerepért kapta meg harmadik Oscar-díját. A filmről itt olvasható egy kritika.

Június 13.: J. Edgar, az FBI embere
Rendezte: Clint Eastwood
Clint Eastwood merész és helyenként tabudöntögető filmje J. Edgar Hooverről, aki közel fél évszázadon keresztül, 1924-től 1972-ig vezette az FBI-t.

Június 13.: Hadak útján
Rendezte: Steven Spielberg
Spielberg nagyszabású, első világháborús eposza a gazdájától elszakadt (majd természetesen vele újból találkozó) paripáról. A filmről itt olvasható egy kritika.

Június 20.: Egy hét Marilynnel
A júniusi DVD-megjelenések között Margaret Thatcher és J. Edgar Hoover után egy filmlegenda is megkapja a maga életrajzi filmjét, igaz, évtizedek helyett ezúttal mindössze egyetlen hét áll a középpontban, mégpedig amikor az ünnepelt díva, Marilyn Monroe Angliába érkezett A herceg és a kóristalány forgatására, és könnyű viszonyba keveredett az egyik asszisztenssel, a szinte még kamasz Colin Clarkkal, akinek visszaemlékezései szolgáltak a film alapjául. A filmről itt olvasható egy kritika.

Június 20.: Az öldöklés istene
Rendezte: Roman Polanski
Roman Polanski négyszemélyes kamaradrámája Yasmine Reza nagy sikerű, a Pesti Színházban is játszott, azonos című darabjából.
„A nappaliban zajló ketrecharc vegyes technikájú: Kate Winslet finom eszközökkel dobja ki a taccsot, Christoph Waltz még mindig a Becstelen Brigantykban játszik, míg Jodie Foster és John C. Reilly üzembiztos rutinnal megy le ösztönlénybe.”
(Részlet Köves Gábor kritikájából Magyar Narancs, 2012/2.)

Június 20.: Utódok
Rendezte: Alexander Payne
Hét évet kellett várni, hogy a kortárs amerikai mozik egyik legjobb rendezője, Alexander Payne (Schmidt története, Kerülőutak) ismét játékfilmmel jelentkezzen. A Hawaii paradicsomi környezetében játszódó keserédes dráma főszereplője egy középkorú férfi (Geroge Clooney), aki felesége tragikus balesete után kénytelen szembesülni a család, az apaság, a szülői felelősség és az elmúlás fogalmával. A filmről itt olvasható egy kritika.

Június 27.: A leleményes Hugo

Rendezte: Martin Scorsese
Brian Selznick magyarul is megjelent, különleges könyvének adaptációja jóval több, mint egyszerű mese: egyúttal Scorsese tisztelgése is a mozi, és annak hőskora előtt.
„(…) távolról sem nevezhető a véres leszámolásokba és cifra káromkodásokba beleőszült mester kissé röhejes pályamódosító próbálkozásának. A filmművészet hőskora előtti kalaplengetéssel átszőtt mese a Scorsese-életmű nehézsúlyú versenyzői között is maximálisan megállja a helyét, sőt egyesek fölött kiütéssel győz.”
(Részlet Iványi Zsófia kritikájából)

Az A38 Hajón a következő programokra érvényes az olvasókártya júniusban:

Június 03. 16.00 Talentométer Borászverseny Elődöntő az A38 étteremben

A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség a  belépődíj ellenében végigkóstolhatja az adott kategória 10 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra.

Június 07. 20.00 Sex-E-PIL visszatérő koncert

Egyesült Álmok – Újra együtt a „magyar nyelvű” Sex-E-PIL! Közel huszonöt év szünet után újra együtt lép színpadra Hegyi Zoltán, Kocsis Tamás, László Viktor és Vangel Tibor, azaz a magyar nyelven éneklő Sex-E-PIL.

Június 08. 22.00 DJ Format (UK) & The Simonsound, Dokkerman & The Turkeying Fellaz, Suhaid, Shuriken, Gandharva

DJ Format olyan hiphopot játszik, amit mindannyian hiányolunk: fankibitek és ütemek, csodás breakek, sok szkreccs, az öreg iskolás hiphop esztétika jegyében pedig mindenféle zene felkerül a lemezjátszóra. Mellette fellép két igazi hazai ász, Suhaid, Shuriken és Gandharva, valamint a szédületes ősfunkot nyomó Dokkerman & The Turkeying Fellaz.

Június 09. 23.00 Technokunst: Electric Indigo (AT), Isu, Dork, vizuál: Kiégő Izzók

Bécs legszédületesebb női lemezlovasa, aki eddig a világ 134 országában aratott sikert, egyáltalán nem véletlenül. Segítői a nagyszerű Isu és Dork, míg a szédületes látványról a Kiégő Izzók gondoskodik.

Június 10. 16.00 Talentométer Borászverseny Elődöntő az A38 étteremben

A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség a  belépődíj ellenében végigkóstolhatja az adott kategória 10 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra.

Június 14. 21.00 Elefánt EP-bemutató, Márton és a Jégkorszak

Pimasz, vicces, okos és szórakoztató zenék, azaz kiváló ifjú bölcsészhangulatú zenekaraink ezúttal közösen törik össze a szíveket és röhögtetik meg a gyönyörű csajokat.

Június 15. 22.00 Hard Ass Sessions: J-Wow (Buraka Som Sistema/PT), Wondawulf, JumoDaddy, Slap In The Bass, Ghetto Bazaar

J-Wow, a Buraka Som Sistema dj-je a legszédületesebb afrikai ritmusokat ötvözi a legfrissebb elektronikai hagyományokkal, hogy olyan zenei robbanótöltetet hozzon létre, amilyet még ember nem látott. A neves Hard Ass Session-est többi kitűnő honi tagja legjobb tudása és nagyszerű kedve szerint emeli majd az este fényét.

Június 17. 16.00 Talentométer Borászverseny Döntő az A38 étteremben

A Talentométer – Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek. Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség a  belépődíj ellenében végigkóstolhatja az adott kategória 10 borát, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra.

Június 23. 22.00 Ogris Debris, Dornlive, M-FX DJ set (HouztekkRec/AT), Crimson & Chrom

Hatalmas örömünnep a zseniális bécsi house/swing/techno duóval, az Ogris Debrisszel, az elképesztően zseniális Dornnal, valamint a hazai szcéna krémjével.

Az olvasókártya érvényes az à la carte fogyasztásra, illetve a különleges ajánlatból a kedvezményes koncertekhez kapcsolódó vacsorákra.

A MODEM júniusi ajánlata:

Kiállítások: Nagyon speciális örömök. Tót Endre retrospektív 1971–2011

2012. június 2.–szeptember 9.

Az idén 75 éves, 1978 óta Németországban élő Kossuth-díjas Tót Endre retrospektív kiállítása látható június elejétől a MODEM-ben. A nagyszabású tárlat egyaránt bemutatja a korai konceptuális „ideákat”, a fluxussal is kapcsolatba hozható fényképeket, művészkönyveket, mail-art műveket, híres zérókat, valamint a nyolcvanas évek vége óta létrejövő, konceptuális indíttatású legújabb táblaképeket: egy egyedülállóan következetes, frissességét és humorát megőrző életmű elemeit, a nemzetközi színtéren is elismert magyar képzőművész alkotásait.

Zéró évek. Szlovák vizuális művészet 1999 és 2011 között négy kurátor perspektívájából

2012. március 24.–június 24.

A cím egyszerre utal a kezdetre és a végre. A kortárs szlovák képzőművészet ugyanis rengeteg szálon kötődik a huszadik századi avantgárd és modernista művészeti törekvésekhez, miközben valahol mégiscsak az új, globális, posztnacionalista és posztkommunista állapot adja a művek politikai és kulturális hátterét. A rendszerváltás időszakában szocializálódott kurátorok (Juraj Čarný, Gabriela Garlatyová, Richard Gregor és Mira Sikorová-Putišová) az általuk emblematikusnak tartott szempontok szerint állították össze saját, önálló szekcióikat. A kiállítás egyfelől izgalmas betekintést nyújt – a földrajzi közelség dacára is kevéssé ismert –  szlovákiai kortárs képzőművészet elmúlt bő egy évtizedének termésébe, ugyanakkor ráirányítja a hazai nézők figyelmét a szlovák és a magyar művészeti közeg hasonlóságaira is.

Idegen anyag. Szürrealizmus a valóság vonzásában. Válogatás az Antal–Lusztig-gyűjteményből 2012. június 15.–december 31.

Magyarországon a szürrealizmust mindig is fenntartásokkal fogadták, a második világháború előtt és az „újjáépítés” időszakában is. Nem épülhetett be a két világháború között formálódó nemzeti művészetbe, és a szocialista realizmus sem fogadta tárt karokkal, sőt kifejezetten irtotta. A szürrealizmus legfontosabb magyar teoretikusa, Kállai Ernő – korának filozófiájával és természettudományával összhangban – a szürrealista és absztrakt törekvésekben a „természet rejtett arcát”, a valóság mélyebb rétegeit fedezte fel, és az 1940-es évektől kezdve ez a nézőpont határozta meg a szürrealizmus magyarországi recepcióját pró és kontra is.

Programok

Június 8., péntek 20.30 Belső kert

TURBO

Akusztikus koncert

Napjaink egyik legjobb hazai rockzenekara, akik úgy oltják be a hetvenes évek zenéjét a huszonegyedik század vakcinájával, hogy észre sem lehet venni a folyamatos oda-vissza utazást az időben. A magyar szupergruppként is definiálható Turbo ezúttal egy akusztikus koncerttel érkezik Debrecenbe.

Június 16., szombat 16.00 MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – Ez az éjszaka más, mint a többi…

Az év legfontosabb múzeumi éjszakáját aligha kell bemutatni, a MODEM hatodjára csatlakozik a kiállítóhelyek leghosszabb napjához. Tárlatvezetések, családi programok, művészeti aktivitások, interaktív akciók, koncertek, az éjszaka műtárgya, Szent Iván-éji máglya és számos más attrakció egy éjszaka alatt, a többi múzeummal közös belépőjeggyel.

Június 22., péntek 20.30

NAPRA KONCERT – Vendég a Kuttya zenekar

A 2005-ben alakult, Fonogram- és Budai-díjas zenekart az ország egyetlen (de mindenesetre legjobb) gitárprímása, Both Miklós vezeti. A „gitárprímás” megjelölés annyit tesz, hogy prímásokat megszégyenítő módon kezeli a gitárt és ötvözi a magyar folk hagyományait a legprogresszívebb gitártechnikákkal, miközben kiváló zenészekből álló zenekar kíséri, egyensúlyozván az autentikus és a rockos hangzás között.

Az olvasókártya minden kiállításra érvényes. www.modemart.hu

A KINO júniusi bemutatója:

Punkzenei doku a Kinóban

A Kinóban látható Szász János nemrég elkészült dokumentumfilmje, Last Call – Dresden Dolls címmel. Lírai és kemény felvételsorozat egy punkegyüttesről, mélyinterjúk a zenéről, életekről, motivációkról, a vándoréletről, a turnéról. De legfőképpen a ZENÉRŐL, a Dresden Dolls zenéjéről – kemény modern hard rock, elképesztő invenció, energia és tehetség.
Két szerelmes zenész feszült párhuzamos interjúja arról, hogy lehetetlen együtt maradni, együtt élni, együtt zenélni, de az végképp elképzelhetetlen, hogy szétváljanak.
A film a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

Vetítések: június 7., csütörtök  20.00 óra, június 10., vasárnap 17.00 óra

Last Call – Dresden Dolls
47 perces dokumentumfilm
rendező: Szász János
operatőr: Dobos Tamás
vágó: Sass Péter
producer: László Sára, Gerő Marcell

Az olvasókártya valamennyi filmvetítésre érvényes. www.akino.hu

A Cirko-Gejzír júniusi bemutatói:

Június 14.: A Kilimandzsáró hava

Les neiges du Kilimandjaro, francia, 2011, 107 perc 
Rendező: Robert Guédiguian

Michel közvetlenül a nyugdíjazás előtt veszíti el a munkáját. Ennek ellenére boldog és elégedett életet él a feleségével, akivel 30 év házasság után is szerelmesek egymásba, és örülnek gyerekeiknek, unokáiknak. Egyszerű életet élnek szerető barátaik körében. Ezt az idillt töri össze két fegyveres rabló, akik betörnek hozzájuk, miközben a barátaikkal kártyáznak, és elveszik az egy életen át spórolt pénzüket. Ők és a barátaik is sokkos állapotba kerülnek, és mindegyikőjük más megoldást talál ki a problémájára.
Lux Díj, 2012

Tizenkét éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Az olvasókártya minden filmvetítésre érvényes. www.cirkofilm.hu

A Printa Design ajánlata: A boltban minden termék 20% kedvezménnyel vásárolható meg. www.printa.hu

Neked ajánljuk