Aluk Todolo-koncert

  • 2013. május 14.

Snoblesse

A francia zenekar nyílegyenes utat mutat az űr legsötétebb pontjai felé.


 

A 70-es évekbeli német experimentális rock és a skandináv black metal között földrajzilag, az évek számát tekintve és szellemiségben is nagy távolságokat lehet mérni, az Aluk Todolo mégis úgy hozza közös nevezőre a kettőt, mintha mi sem volna természetesebb. A francia zenekar a kapcsot a Can, a Neu! és a korai Darkthrone között a transzba sodró, vibráló repetitivitásban találta meg – tudományos felfedezésük legmeggyőzőbb beszámolója tavaly megjelent harmadik lemezük, az Occult Rock. Sistergő koncertjükön (melyen fellép még a sötét elektronikával kábító Lussuria és a neofolkos Scivia is) kilövik majd közönségüket az űr sötétjébe, egyenesen egy mindent elnyelő, titokzatos fekete lyuk felé.

Figyelmébe ajánljuk

Tánc az ördöggel

  • SzSz

„Hé, van egy vicced?” – cukkolják naponta tucatszor az őrök Arthur Flecket, aki azután került elmegyógyintézetbe, hogy Jokerként öt emberrel is végzett. Arról, hogyan ég Nesszosz-ingként az emberre az antihős figurája, a rendező, Todd Phillips is tudna mesélni – gyakorlatilag erről szól a Kétszemélyes téboly.

 

Festett malaszt

Alá vagy fölé becsüljük-e a művészet erejét? Képes-e megváltoztatni minket? Woody Allen legújabb színdarabja meglehetősen szélsőséges körülmények között keresi a valódi értékeket, Raffaello Szűz Máriát ábrázoló festményét vetve az 1930-as évek Brooklynjának tenyeres-talpas gengszterei elé.