Budapest Pride – Parti Naggyal, Erdős Virággal

  • 2013. június 27.

Snoblesse

A fesztivál irodalmi estjének témája a szolidaritás.

Magyar Narancs: Meglehetősen ritka és konfliktusos képlet ez mifelénk: tudós és művész, Istennel beszélgető meleg férfi, progresszív gondolkodó polgári attitűddel. Nem kéne sokkal zavartabbnak lennie?

Nádasdy Ádám: Logikus lenne, igen, mégsem vagyok. Néha rossz is a lelkiismeretem, hogy miért nem. Jó, a párkapcsolatom nagy biztonságot ad, de alapvetően nem tudom a magyarázatot. Apámtól is azt tanultam, hogy a munka mindenre gyógyszer. Megtart, mint a bakancsban a bandázs, a lábat a kötés. És a humor. Képes vagyok mindenen röhögni. Magamon is.

 

 

 

 

 

 

 

false

A fenti kiragadás a Narancs nemrégiben készült Nádasdy-interjújából való (a teljes interjú itt olvasható), és azért másoltuk be ide, mert a jó humorú, s magán is röhögni képes költő (és nyelvész és műfordító és tanár – 7 kérdés vele itt) is ott lesz a Budapest Pride irodalmi estjén, felolvas ő is, akárcsak Bán Zsófia, Kerékgyártó István, Parti Nagy Lajos, Bódis Kriszta és Erdős Virág. A szerzőkkel lapunk munkatársa, Artner Szilvia Sisso beszélget.Neked ajánljuk