ECM Fesztivál

  • 2013. október 11.

Snoblesse

A világ legmenőbb kortárs zenei kiadójának sztárjai: jazz, folk, klasszikus és világzene a BMC-ben.

ECM a BMC-ben! Gyorsan fejtsük meg a rövidítéseket: az ECM (Edition of Contemporary Music) a világ legjelentősebb kortárs és klasszikus zenei kiadója, olyan élő klasszikusok otthona, mint Jan Garbarek, Keith Jarrett, de a művészeik között találjuk Schiff Andrást, a Keller Quartetet és a The Hilliard Ensemble-t is. A nagynevű kiadó nevével fémjelzett fesztiválon négy művésznő lép fel a nemrég megnyílt Budapest Music Centerben.

false

Susanne Abbuehl svájci/holland énekesnő saját verseit és klasszikusokat (többek között Emily Dickinson és Emily Brontë műveit) szólaltatja meg kvartettjével, amely az indiai harmóniumot és a szárnykürtöt is játékba hozza.

false

Elina Duni úgyszintén kvartettjével lép fel a BMC-ben: az albán származású énekesnő számos műfaji kitérő után az albán népzene és a jazz  sajátos ötvözeténél állapodott meg. Az ECM tavaly jelentette meg a kvartett első lemezét: a Matanë Malit (A hegyen túl) című album anyagát a magyar közönség is megismerheti.

false

A folkban és jazzben utazó Quercus Triót az Egyesült Királyság három zenésze (June Tabor – ének, Iain Ballamy – szoprán- és tenorszaxofon, Huw Warren – zongora) alkotja. June Tabor kvalitásairól szólva alighanem elég megjegyezni, hogy 2004-ben és 2012-ben is elnyerte
a BBC által kiírt „Az év folkénekesnője” díjat.

false

És végül, de nem utolsósorban: Boros Zsófia, a Bécsben élő, magyar származású gitárművész napokban megjelenő En otra parte című albumát mutatja be a BMC koncerttermében.

Figyelmébe ajánljuk