Emancipator Ensemble

  • 2016. október 6.

Snoblesse

A lassú sodrású, de érzéki zenék rajongóinak

A még mindig nagyon fiatal, 1987-ben született Doug Appling, azaz Emancipator korunk downtempo elektronikájának egyik leginvenciózusabb alakja, aki nem véletlenül emlegeti példaképei között DJ Shadow-t vagy Bonobo-t.

false

A portlandi zeneszerző-producer már első, hatalmas sikerű lemeze óta magabiztosan járja saját útját. Elektronikus alapjait klasszikus hangszerekkel, hegedűvel, klarinéttal, gyakran dulcimerrel (egy jellegzetes, a cimbalomra emlékeztető amerikai folk-hangszerrel) dúsítja, és ezekből alakít ki gazdagon áradó, gyönyörű, már-már szentimentalizmusba hajló, melankolikus zenei szövetet.

2015-ben jött ki előző sorlemeze, a Dusk to Dawn remixalbuma, majd a rég várt új Emancipator-album, a Seven Seas. Mindezek mellett még egy koncertlemezt (Live in Athens) is kiadott zenekarával, az Emancipator Ensemble-lal (Doug Appling: programozás, billentyűsök, gitár, Ilya Goldberg: hegedű, mandolin, Mub Fractal: basszusgitár, Colby Bucker: dob)  - hajón is velük lép fel. Az estet Ialaz, azaz Zalai Richárd Balázs kifinomult downtempo chill-out triphop élőszettje vezeti fel.

Figyelmébe ajánljuk