Európa Kiadó a Millenárison

  • 2015. február 11.

Snoblesse

Hétpróbás slammerek vezetik fel a koncertet.
false

 

Fotó: Sióréti Gábor

Magyar előadók hatottak rád? - szegeztük a kérdést Menyhárt Jenőnek, az új Európa Kiadó lemez (2013-as) megjelenésekor, és a válasz - mint arra számítani lehetett - cseppet sem volt udvariaskodó:

MJ: Azt kell mondjam, nem igazán. Amikor visszajöttem Amerikából, akkor, ha eléggé esetlegesen is, de belehallgattam dolgokba, és többnyire azzal szembesültem, hogy egy nagyon más világ volt a fejemben ahhoz képest, amit itt hallottam. Természetesen nem volt átfogó képem a magyar zenekarokról, de alapvetően egy másfajta megközelítéssel találkoztam, mint ahogy én gondolkoztam erről az egészről. Az én fejemben, akkor még angolul, szerelmes dalok, utcai történetek és karakterek ötletei voltak, itt pedig a dalszövegekből ehhez képest általában valamiféle impresszionista költészet áradt felém, tele folyamatos absztrakciókkal, számomra akkor nehezen megfogható sejtetésekkel. Nem nagyon tudtam beleérezni a történésekbe. Mostanra persze némiképp árnyalódott a kép bennem erről, nyilván azért is, mert azóta többféle dolgot hallottam.

Talán a hazai slammerek hatottak egy kicsit Menyhártra, mert az Európa Kiadó koncertjét a  Mocskos idők című slam poetry est vagyis Kemény Zsófi, Pion István, Simon Márton, Horváth Kristóf és "Színész Bob" vezeti fel a Millenárison.

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?