Ez az a lemez, amit durván a magaménak érzek - Prieger Fanni énekes, Anima Sound System

  • rés a présen
  • 2015. június 26.

Snoblesse

Napfény szájba a VOLT Fesztiválon is.

rés a présen: Harmadik generációs frontembere vagy az Animának. Mire kötelez ez téged és milyen lazaságot enged meg ugyanakkor?

Prieger Fanni: Totális szabadságot élvezek, ami persze nagy felelősség. A munkám egyben a szórakozásom és az önmegvalósításom is. Mivel édesapámmal együtt dolgozom, aki nemcsak a főnököm, hanem a legjobb barátom is, bármilyen viccesen is hangzik, biztonságban érzem magam. Amit csinálok, annak a legjobbnak kell lennie, s nemcsak azért, mert apa ezt várja el tőlem, hanem azért is, mert a zenekar már akkor is létezett, amikor én még pólyás baba voltam. Ráadásul Bognár Szilvitől Jeremy Thompsonig olyan énekesei voltak, akik mind karizmatikus előadók. Az Anima Sound System több mint egy zenekar, ahogy a Barcelona is több mint egy klub, apa mindig ezt mondja.

rap: Milyen volt az Animában felnőni? Mik a legmeghatározóbb emlékeid?

PF: Így felnőni lubickolás volt. Emlék? Tán egy olyan Sziget-nagyszínpados Anima-koncert, ahol még nagyon pici voltam. Apa mániákusan hallgatta mellettem a zenéit, illetve – gondolom, nevelési célzattal is – sokszor vitt koncertekre magával, például Kraftwerkre, az is nagy élmény volt. Persze teljesen véletlenül alakult úgy, hogy 7 éve az Anima énekesnője lettem már 18 évesen, mert ez nem volt soha eltervezve. Ugyan imádtam énekelni és táncolni, de emberek elé sosem akartam kiállni, aztán látod, mégis.

false

rap: Új lemezetek jelent meg. Mit kell róla tudnunk?

PF: Gravity and Grace címmel jelent meg. Noha régebben is énekeltem picit az Animában, például a Tekerd című számban, ez a második teljes album, ami velem készült. Ez az a lemez, amit durván a magaménak érzek, több számban is írtam zenei részt. A kedvenc számom a Gold Hole, mivel kicsit olyan, mint én, pörgős, leállíthatatlan. Ha apával együtt vagyunk bárhol, majdnem az elviselhetetlenségig megy a zsizsgés.

rap: Hol hallhatunk, láthatunk ezzel a lemezzel benneteket legközelebb?

PF: Minden nagyobb fesztiválon: a VOLT-on, a Balaton Soundon, Tokajban koncertezünk, a Szigeten, az EFOTT-on meg dj-zik az Anima. De most legjobban a Múzeumok Éjszakájára készülünk, június 20-án csodás helyszínen, a Vajdahunyadvárban, a Mezőgazdasági Múzeum udvarán lépünk fel, speciális fényshow-val.

rap: Volt-e, van-e kedvenc női frontembered? Mit tartasz a legfontosabb erénynek egy előadótól a színpadon?

PF: Nem érdekel a stílus, csak a kisugárzás, tehát a legordasabb popzenét is imádom. Beyonce, Rihanna, Lily Allen és Iggy Azalea überkedvencek. Itthon meg Sena, csodás hangú nő. Egy előadó legyen magával ragadó a színpadon, igenis őrüljön meg, ne tudjak másra figyelni, csak rá. Ez a lényeg, a többi duma.

rap: Ha egy világnagy segélykoncerten duót kéne énekelned valakivel, és te választhatnál bárkit, akkor kivel tennéd?

PF: Ugye, nem baj, ha megint Beyoncét mondom?

Figyelmébe ajánljuk