Magashegyi Underground a Müpában

  • 2013. január 30.

Snoblesse

Új dalok és újrahangszerelt régiek a szimfonikus koncerten.

 


Ha létezik olyan szóösszetétel, hogy alternatív és pop, majdnem egybeírva, akkor a Magashegyi Underground ennek egyik szép példája. A Szeplős váll és a Metróhuzat óta hosszú utat tett meg a méltán népszerű formáció – hogy egészen pontosan milyen hosszú utat, az minden bizonnyal kiderül a Művészetek Palotájában esedékes szimfonikus remix koncertjükből, mely egyben a tavaszra ígért új lemez számos dalának bemutatására is remek alkalom. Lesznek új dalok és újrahangszerelt régiek, és lesznek – Závada Péter (Akkezdet Phiai) és Fehér Balázs (Carbonfools) személyében – vendégművészek is.

 

Figyelmébe ajánljuk

Cirkusz a keresztfán

Ismerős a helyzet, amikor a gyerek csinál valami valóban vicceset, a felnőttből kiszakad egy hangos röhögés, mire a gyerek vérszemet kapva a heves reakciótól, előadja ugyanazt újra és újra, minden körben egyre elvetemültebben?

Sok kis bukás

A Helsingborgból egyebek közt Sanghajon és Párizson át most hozzánk érkezett kollekció koncepciója valóban egyedi: a szervezők összegyűjtötték az emberiség történetének nagy bukásait.

Mezítláb

  • Kiss Annamária

Formákba rendeződik a függöny előtt gomolygó füst, amelynek „takarásában” három férfi megtámad egy fehér ruhás fiatal lányt.

Mert élnek

Mielőtt belevágnánk, képzeljük magunk elé egy pillanatra a kalocsai érseket teljes harci ornátusban.

A látó ember

A múlt szombati tusnádfürdői beszéd napi politikai útmutatásokat és bejelentéseket csupán szűk számban tartalmazott.

A beugró

Kamala Harris minden jel szerint megszerzi a demokraták támogatását és hamarosan hivatalos jelölt lesz. Néhány nap alatt fenekestül fordult fel az amerikai elnökválasztási kampány – a verseny újra kinyílt.

Gyanú ébredt benne

Amikor a Libri kétségbeesett munkatársa harmadszorra kérte, hogy jelöljem meg, hogy a kiadóm, a Patak Könyvek kiadványai közül melyek esnek a gyermekvédelmi törvény hatálya alá, megint eszembe jutott az, amit a nyolcvanas évek elején oly sokszor hallottam az erdélyi ismerőseimtől.