Nagyvárosi séta: Ottlik Géza gyerekkora

  • 2013. május 15.

Snoblesse

Ottlik Géza gyerekkorának helyszíneit járhatjuk be a Hosszúlépés – Járunk? kollektíva jóvoltából. Hogy mi az apropó és mik az állomások? A túravezetőt, Merker Dávid szociológust kérdeztük.
false

MD: „Ki mondta, hogy csak a 100. születésnapot lehet ünnepelni? Sétánkat Ottlik születésének 101. évfordulójára időzítettük, bejárjuk gyerekkorának szentimrevárosi helyszíneit, írásait felolvasva nézzük meg, hogy fest ma egykori lakóháza, milyenek az iskolái, a papírkereskedés, ahonnan radírt próbált lopni, vagy a nádas, ahol Halász Petárral vigvamot épített.”

Figyelmébe ajánljuk

Tánc az ördöggel

  • SzSz

„Hé, van egy vicced?” – cukkolják naponta tucatszor az őrök Arthur Flecket, aki azután került elmegyógyintézetbe, hogy Jokerként öt emberrel is végzett. Arról, hogyan ég Nesszosz-ingként az emberre az antihős figurája, a rendező, Todd Phillips is tudna mesélni – gyakorlatilag erről szól a Kétszemélyes téboly.

 

Festett malaszt

Alá vagy fölé becsüljük-e a művészet erejét? Képes-e megváltoztatni minket? Woody Allen legújabb színdarabja meglehetősen szélsőséges körülmények között keresi a valódi értékeket, Raffaello Szűz Máriát ábrázoló festményét vetve az 1930-as évek Brooklynjának tenyeres-talpas gengszterei elé.