Filmezés Európában: Vajna és Petrányi

  • 2013. május 15.

Snoblesse

Két filmes ha beszélget: egy asztalnál Andy Vajna és Mundruczó Kornél producere.
false

 

Fotó: MTI

Hogyan készülnek illetve nem készülnek filmek Európában? Alighanem erről beszélget majd egymással az Európa Pontban a magyar filmipar megújításáért serényen dolgozó Andy Vajna kormánybiztos (hollywoodi pályaképe itt olvasható) és Petrányi Viktória producer, Mundruczó Kornél állandó alkotótársa. Egészen biztosan szóba kerül majd a Filmalap támogatásával készülő új Mundruczó-film is, a magyar–német–svéd koprodukcióban megvalósuló Fehér Isten – vagy ha nem, hát érdemes rákérdezni.

Figyelmébe ajánljuk

Tánc az ördöggel

  • SzSz

„Hé, van egy vicced?” – cukkolják naponta tucatszor az őrök Arthur Flecket, aki azután került elmegyógyintézetbe, hogy Jokerként öt emberrel is végzett. Arról, hogyan ég Nesszosz-ingként az emberre az antihős figurája, a rendező, Todd Phillips is tudna mesélni – gyakorlatilag erről szól a Kétszemélyes téboly.

 

Festett malaszt

Alá vagy fölé becsüljük-e a művészet erejét? Képes-e megváltoztatni minket? Woody Allen legújabb színdarabja meglehetősen szélsőséges körülmények között keresi a valódi értékeket, Raffaello Szűz Máriát ábrázoló festményét vetve az 1930-as évek Brooklynjának tenyeres-talpas gengszterei elé.