„Porfelhőkön és zivatarokon át” - Kiss Tibor frontember

  • rés a présen
  • 2014. szeptember 3.

Snoblesse

Szeptember 6-án a Budapest Parkban koncerteznek.

rés a présen: Milyen volt a Quimbynek a fesztiválszezon?

Kiss Tibi: Elég sűrű volt az idei, és még nincs is vége. Igyekeztünk eljutni, ahová csak lehet, az intimebb, barátságos fesztiváloktól a gigantikus őrületekig. Erdélytől a Felvidékig, porfelhőkön és zivatarokon át. A bulik nagy része remek volt, de volt olyan, is ahol kicsit meghasaltunk. Ez ilyen, soha nem lehet tudni előre, hogy mi fog történni a színpadon. Ettől is olyan cuki a rakendroll.

rap: Szereted a fesztiválokat?

KT: Nehéz így általánosságban beszélni erről, mert nincs két egyforma fesztivál meg klub sem, és a helyszíneken túl még rengeteg befolyásoló tényező van. A változatosság viszont tényleg gyönyörködtet. Mire megunnánk a bezártságot, jönnek a szabadtéri ünnepek, és mire tele lenne a tökünk, és kezdenének egyhangúvá válni a fesztiválfellépések, jöhetnek újra a hangulatos klubbulik vagy a színházi koncertek. Szeretem, hogy ilyen sokszínű a játszóterünk.

false

 

Fotó: Valuska Gábor

rap: Milyen fontosabb koncertek várnak rátok szeptemberben?

KT: Minden koncert fontos, függetlenül attól, hogy egy disznóólban tartjuk, vagy valami csilivili színházban, hogy több ezren vannak, vagy csak néhányan.
A zenét létrehozni mágia, és nem szereti, ha diszkriminálják. Hogy egyet mégis mondjak, szeptember 6-án feltétlenül találkozzunk a Budapest Parkban, mert ez lesz az utolsó szabadtéri népünnepélyünk, és ezzel végleg el is búcsúztatjuk az idei nyarat.

rap: Mivel töltitek majd az őszt és a telet?

KT: Kis pihenés után indul az ősz. Elvileg megyünk Jordániába, valami sivatagban koncertezni. Lesznek kisebb-nagyobb klubkoncertek, összerakjuk a tavaszi színházas DVD-nket, alkotgatunk is, és igyekszünk túlélni az újabb tejfakasztó bulikat.

rap: Foglalkozol-e még festéssel, tanítással?

KT: Mostanában nagyon kevés időm van, de ha tehetem, pingálok egy kicsit. A Budapest Bárral is lesz egy új lemez. Legszívesebben meg egy kanapén üldögélek az öreg gitárommal, és szedegetem ki belőle a dalokat.

rap: Mit tennél, ha egy reggel arra ébrednél, hogy te nem is Kiss Tibi, hanem a zenekar trombitása, Dódi vagy?

KT: Főbe lőném magam. Dódi vegetáriánus!

Figyelmébe ajánljuk