Budapesten forgatnak életrajzi filmet Samuel Beckettről

  • narancs.hu
  • 2022. június 21.

Sorköz

A főszerepet Gabriel Byrne játssza.

Budapesten forgatják a Samuel Beckett életéről szóló film, a Dance Frist számos jelenetét - írja a Könyves Magazin.

A forgatás már el is kezdődött, a magyar fővárosból többek között a Gerlóczy és a Vitkovics Mihály utca sarka, a Vígszínház lépcsője és a New York Kávéház lesz látható a filmben.

A Dance First rendezője James Marsh, Beckettet Gabriel Byrne ír színész játssza (ő látható címlapképünkön is).

A film egy 1969-es esemény köré szerveződik, amikor Beckettnek ítélték az irodalmi Nobel-díjat, de ő zavarba jött és legszívesebben szabadult volna az elismeréstől. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Skócia-Magyarország 0-1, életben maradtak a továbbjutási esélyek

  • narancs.hu

Az újpesti Csoboth Kevin utolsó percben lőtt góljával győztünk. 3 ponttal a harmadik helyen zárta a csoportot a válogatott, a következő napokban dől el, hogy ez elég lesz-e a továbbjutáshoz, a többi csoport végeredményétől függ. A meccsen Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett, mentő vitte el.

Mi fán terem az ökoirodalom?

A hetvenes években felforgató versekben olvastunk olyat, amit ma a Facebook-kommentelők megfogalmaznak a klímakatasztrófáról. De mi kell ahhoz, hogy az irodalom hitelesen szóljon az ember és a természet kapcsolatáról? Csabai Máté írását vettük elő az Ásatás-sorozatban.