Közösségi élménnyé tették az olvasást – Flashmobot tartottak a Könyvhéten

  • narancs.hu
  • 2022. június 10.

Sorköz

Kicsik és nagyok egyszerre, együtt olvasták kedvenceiket.

Ünnepélyes keretek között, az időjárás viszontagságai miatt a szokásostól kicsit eltérően, de megnyílt június 9-én, csütörtökön a 93. Ünnepi Könyvhét. A Gerbeaud Átrium-termében ezúttal Nádas Péter nyitotta meg a Könyvhetet a hagyományokhoz híven. Az író többek között a földigiliszták és harkályok (egy harkály) szokásairól értekezett. A megnyitóról szóló beszámolónk itt olvasható.

 
Megnyílt a 93. Ünnepi Könyvhét
Fotó: Palágyi Barbara

 
Kincskeresés
Fotó: Palágyi Barbara

A Könyvheti programkavalkádban elsők között kapott helyett egy új kezdeményezés. Olvasós flashmobot szervezett pénteken a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Fővárosi Önkormányzat és a Könyvhét, melynek keretében a résztvevők együtt, egyszerre olvastak egy számukra fontos könyvet. 

 
Mindenki olvas
Fotó: Palágyi Barbara

 
#budapestolvas
Fotó: Palágyi Barbara

A flashmobot Makranczi Zalán színész vezette, de elvitte rá egy kedvenc könyvét Polyák Lilla színész, énekes és Likó Marcell is a Vad Fruttik zenekarból. 

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Karácsony Gergely főpolgármester is olvas
Fotó: Palágyi Barbara

A flashmob sikeres volt, egész nagy tömeg olvasott egyszerre, ekképp vált közösségi élménnyé az olvasás.

 
Fotó: Palágyi Barbara

 
Fotó: Palágyi Barbara

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk