Nemes Nagy Ágnesre emlékeznek az Oscar-díjas film alkotói

  • narancs.hu
  • 2022. április 14.

Sorköz

A Bodzavirág című vers mellett szó lesz a gyermekirodalomról és a költőnő életművéről.

Áprilisban folytatódik Viszonylagos öröklét – Nemes Nagy Ágnes 100 című centenáriumi irodalmi beszélgetéssorozat, amelynek negyedik állomásán, április 20-án, szerdán este 7 órától a film kerül a középpontba Budapesten, a MOMkult Kupolatermében.

Juhász Anna irodalmár Harmath Artemisz irodalomtörténésszel, Deák Kristóffal, az Oscar-díjas Mindenki című film Balázs Béla-díjas rendezőjével, Ács Enikő énekes-dalszerzővel és Szamosi Zsófia színésszel beszélget. Az eseményre meglepetésprodukcióval is készülnek a szervezők.

Az esten szó lesz arról, milyen szálakkal kötődik Nemes Nagy Ágnes lírai életműve a filmhez, hogyan inspirálhatja egy vers egy film készítőit, és hogy a költőnő életművében hol jelenik meg a gyermekirodalom.

Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas rövidfilmjének zeneszerzője Balázs Ádám volt, aki édesapja, Balázs Árpád Bodzavirág című kórusművét használta fel a film zenéjéhez. A Bodzavirágot Nemes Nagy Ágnes Balázs Árpáddal együtt írta egy közös balatoni nyaraláson. 

A Mindenki című, Oscar-díjas rövidjátékfilm – az első olyan magyar film, amely elnyerte az élőszereplős rövidfilmes Oscart – az összefogás erejéről és a versenyszellem káros mellékhatásairól mond el egy felemelő történetet.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?