Szabó Magda is felkerült Elena Ferrante negyvenes könyvajánló listájára

  • narancs.hu
  • 2020. november 25.

Sorköz

Az írónő 40 kedvenc, nők által írt könyvét szedte össze egy listára.

Elena Ferrante, az úgynevezett nápolyi regények álnéven alkotó szerzője (Brilliáns barátnőm, Az új név története, Aki megszökik és aki marad, Az elveszett gyerek története) egy független könyvesboltokat támogató webshop oldalán tett közzé egy könyvajánló listát, amelyen negyven nők által írt mű található - szúrta ki a 444.hu.

A listán Toni Morrison, Margaret Atwood, Zadie Smith, Marguerite Duras, Sally Rooney, vagy a Nobel-díjas Elfriede Jelinek és Alice Munro egy-egy műve mellett Szabó Magda Az ajtó című könyve is szerepel.

A listához Ferrante annyit írt, hogy ezek történetek nőkről, akik két lábbal állnak az 1900-as években, vagy akár féllel már a következő évszázadban.

A listához az oldal hozzátette, hogy a Ferrante által ajánlott művek egy része nem tudott felkerülni az oldalra, mert még nem fordították le őket angolra, vagy a listát közlő oldal nem forgalmazza őket.

A teljes lista itt található!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?