A katari futballválogatott a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza világbajnoki selejtezőjét

  • narancs.hu
  • 2021. március 8.

Sport

Március végén.

A Katari Futballszövetség bejelentette, hogy válogattjuk tavasszal három mérkőzést a bécsi Generali Arena helyett a debreceni Nagyerdei Stadionban játszik majd. – írja a Telex.

Katar az összes hazai selejtezős meccsét Európába hozza, hogy ne kelljen túl sokat utazniuk a csoportellenfeleiknek. Az már biztos, hogy az első három európai meccsüket a debreceni Nagyerdei Stadionban játsszák, március 24-én Luxemburg, március 27-én Azerbajdzsán, március 30-án Írország érkezik ellenfélként.

A meccseket eredetileg Bécsben tartották volna, de a koronavírus-járvány miatti korlátozások miatt az UEFA-val és az ellenfelekkel egyeztetve módosítottak a helyszínen.

Nem ez az első alkalom, hogy nemzetközi futballmeccs kerül Magyarországra a járványhelyzet miatt. Nemrég a Puskás Arénában játszották le az RB Leipzig-Liverpool, a Borussia Mönchengladbach-Manchester City Bajnokok Ligája mérkőzést is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?