A Real Madrid elnöke még nem tett le a Szuperligáról

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.04.25 10:27

Sport

Szerinte a klubok nem is léptek ki belőle, csak ezt kellett mondaniuk.

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez kijelentette, hogy a 12 alapító klubot továbbra is szerződés köti a labdarúgó Európai Szuperligához (ESL), azaz a tagok - bár a többség ezt már kijelentette - nem távozhatnak a társaságból.

Perez, aki egyben az ESL elsőszámú vezetője is, az AS című spanyol sportnapilapnak adott interjújában beszélt erről azok után, hogy a hétfőn bejelentett kezdeményezést széleskörben támadták, és az alapító 12 csapatból elvileg már csak a Real és a Barcelona számít tagnak.

"A helyzet az, hogy a klubok nem léphetnek ki" - mondta Perez. "Néhányuknak persze a nyomás hatására ezt kellett mondania, de ez a projekt, vagy valami ehhez nagyon hasonló, meg fog valósulni. És remélem, hogy a közeljövőben."

A húszcsapatosra tervezett Európai Szuperliga létrehozását vasárnapról hétfőre virradóra jelentették be, az alapítók között hat angol és három-három olasz és spanyol klub volt, ugyanakkor a tervet magas rangú politikai, valamint sportszakmai körökben, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) részéről is széleskörű ellenérzés fogadta. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett sorozattal kapcsolatban.

Ezek után elsőként kedden este a Manchester City jelentette be, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, aztán az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált a kezdeményezésből.

Szerda délutánra az Atlético Madrid és az Internazionale visszalépésével, valamint a Juventus és az AC Milan a liga jövőjének bizonytalanságáról tett bejelentése után már csak két klub, az FC Barcelona és a Real Madrid maradt hivatalosan tagja a Szuperligának, amelynek a tervek szerint 15 állandó résztvevője lenne.

A Real Madrid elnöke azt is cáfolta, hogy a JP Morgan amerikai befektetési bank - amely 3,5 milliárd euróval kész támogatni a ligát - kihátrált volna a projekt mögül.

"Ez sem igaz, ők sem távoztak. Időt kértek, hogy reagálhassanak, mint a 12 klub" - fogalmazott a sportvezető. "Ha változtatásra lesz szükség, akkor változtatunk."

Szerinte vagy létrejön ez a sorozat, vagy tönkremennek a klubok .

"Az egyesületek lázadni fognak, mert csak az államilag finanszírozott klubok maradnak majd életben, vagy azok, amelyeknek  multimilliomos tulajdonosaik vannak, akik saját magukat szórakoztatják" - jelentette ki Florentino Perez.

Neked ajánljuk