A válogatott focista először nem akart Felcsútra igazolni, de a klub tulajdonosa megmondta neki: jobb, ha nem ellenkezik

  • narancs.hu
  • 2017. június 17.

Sport

Ha hív a miniszterelnök által alapított egyesület, nem lehet nemet mondani.

Alapos bevásárlásba kezdett az élvonalba visszajutott felcsúti Puskás Akadémia: még alig indult el az átigazolási szezon, sorra jelentik be a hazai piacon ismertnek számító neveket. Persze ez azt is jelenti, hogy az „akadémista” utánpótlás-nevelés teljesen háttérbe szorul, alig van saját nevelésű focista a csapat első keretében.

Úgy tűnik, egyes játékosok még úgy is Felcsúton kötnek ki, ha azt ők maguk elsőre annyira nem is akarták. A Nemzeti Sport ír arról az elképesztő történetről, ahogy az Újpest válogatott focistája a napokban a Puskás Akadémia játékosa lett. Balogh Balázs úgy tervezte, a következő idényt is a fővárosi gárdában tölti, ám először az edzője, majd a klubtulajdonos közölte vele, jobb lenne, ha lelépne. Azt is elmondták neki, hogy hova kellene mennie, naná, hogy Felcsútra. Minden bizonnyal azért, mert a Mészáros Lőrinc által vezetett akadémia elég szép summát ígért a játékosért.

Balogh Balázs itt még újpestiként fejel

Balogh Balázs itt még újpestiként fejel

Fotó: MTI

A focista egyebek közt így vázolta az eseményeket: „Elérhettem volna a kétszáz bajnoki meccset lilában, ez nagyon motivált, ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról. Aztán hívott a tulajdonos, Roderick Duchatelet úr, és ugyanazt mondta, mint az edző: itt a váltás ideje. Hozzátette, kapott értem ajánlatokat, de örülne, ha a felcsútit fogadnám el.”

Végül Balogh Balázs azt mondta, ha már így alakult, akkor persze szerinte jó helyre került. Választhatta volna azt is, hogy az újpesti kispadot koptatja, hiszen ha nem fogadja el az ajánlatot, a vezetőedző minden bizonnyal nem számolt volna vele.

Hiába, a magyar futballban minden út Felcsútra vezet.

Figyelmébe ajánljuk